• 300
    https://gss.gs/3952282

    kendisine yönelik yaklaşık bir senedir yapılan hemen hemen bütün eleştirilerin nedeni bugün yazmış olduğu bir entry'de gizli aslında.

    galatasaray sözlükte kimse icardi dahil olmak üzere herhangi bir konu hakkında "martaval" yazmadı. herkes iki gözü ile izlediği maçlar doğrultusunda kendi futbol doğruları çerçevesinde bir takım değerlendirmelerde bulundu. yorum, değerlendirme, eleştiri vs. yapılanın adının ne olduğu üzerinde tartışabiliriz ama kimse martaval okumadı. martaval kısmından daha önemli olan, "ordan oraya sürüklenme" tanımı. bu üye kendisinden farklı düşünen herkesi rahatlıkla yaftalama hakkını kendisinde görüyor. galatasaray taraftarları, en azından sözlükteki galatasaray taraftarları, geri zekalı değiller. kendi gözleri ile izledikleri oyun hakkında veya kendi kulakları ile duydukları açıklamalar hakkında yorumlarını, görüşlerini beyan ediyor burada insanlar sadece. bunu özel mesaj yolu ile bu üyemize dile getirmekten tabiri caizse ise geberdim ancak kendisinin sözlük üyelerini özne koymaksızın "algıların peşinden koşan insanlar" suçlamasını yapmasını bir türlü engelleyemedim. fikir, değerlendirme, yorum, eleştiri vs. bu kelimeler, bu kavramlar carcharoth'un sözlüğünde yok. galatasaray sözlükte entry yazan insanların sosyal medyadan falan zerre etkilenmediklerini, hiç kimsenin maşası olmadıklarını, hiçbir kulübün yaratmaya çalıştığı algıyı savunmadıklarını bir türlü anlayamıyor. kabul edemiyor. burasının twitter olmadığını, buranın üye profilinin twitter'daki ucuz ve avam taraftar hesapları gibi olmadığını, burada saygı çerçevesinde her fikrin dile getirebildiğini hiçbir şekilde benimseyemiyor, içine sindiremiyor.

    mauro ıcardi, kerem aktürkoğlu, okan buruk, fatih terim, erden timur, arda güler, semih kılıçsoy, galatasaray futbol takımı, galatasaray yönetimi vs. konu her ne olursa olsun; insanlar sadece iki gözü ile gördükleri, iki kulağı ile duydukları çerçevesinde beyinlerini de kullanarak bir değerlendirmede bulunuyorlar. bu kadar. sadece ve sadece bu kadar. ve insanlar bunu yapabilirler. carcharoth ne düşünür ise düşünsün; sözlük üyeleri bunu yapabilirler. kimse bir görüş beyan ederken veya eleştiri yaparken carcharoth'tan izin almak zorunda değil. kimsenin düşüncesi, yorumu, değerlendirmesi veya eleştirisi carcharoth'un mantığına uymak zorunda da değil. burada değişmesi gereken, anlaması gereken, saygı duyması gereken, hayatı bu kadar düz ve sığ değerlendirmekten uzaklaşması gereken ve bütün bunları idrak ettikten sonra insanları saçma sapan şekilde yaftalamaması gereken carcharoth. kendisi taraftarlığını istediği gibi yaşayabilir ve kendi özelinde taraftarlığı istediği gibi tanımlayabilir ama kendi bildiği taraftarlığı kimseye zorla empoze edemez bu üye. kimseyi "algıların esiri olmakla" suçlayamaz. kimseyi "fenerlilerin oyununa geliyorsunuz" diye yaftalayamaz. kimseye "martaval okudunuz" diyemez. kimseye taraftarlık dersi veremez. galatasaraylılık öğretemez, gizliden gizliye alaya alamaz. böyle bir dünya yok. carcharoth özetle entrylerinde değerlendirmelere yapanlara, tespit yapanlara, yorum yapanlara, eleştiri yapanlara saygı duymayı öğrenmesi gereken bir üyedir. katılmayabilir ama katılmadığı herkesi son derece sığ ve dar kalıplarla eleştirme hakkı yoktur. asla ve kati şekilde yoktur. bunu mutlaka öğrenmeli, sözlük kuralları bu üyeye bunu mutlaka öğretmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın