• 25
    aqp sayesinde bütün ülke koca bir manav tezgahına döndü, ne güzel.

    günlük para kazanma ihtimaline göre ülkedeki her şeyin yeri değişiyor. hukuk, yasa, kural, format filan yok artık. para edecek parlak elmalar öne, daha soluklar geriye. sulu portakallar öne, içi geçmişler tezgah altına. bir de satış esnasında müşterinin poşetine dandikleri sokuşturduk mu tamam işte ne güzel.

    süper kupa formatı değişmiş şimdi de. neden? parlak elmaları gösterip müşteri kazıklama fırsatı var çünkü. haliyle kupanın mantığı, ekolü, geçmişi, hikayesi, kültürü hiçbir anlam ifade etmiyor.

    öyle bir manav tezgahında yaşıyoruz ki hiçbir şeyin, hiçkimsenin garantisi yok. kuantum hayat. schrödinger'in ülkesi. her şey sürekli belirsiz bir hareket halinde. her şey hem var hem yok. artık o an hangisine denk gelirsen. bir sabah kalktığında döviz kurlarını 5 kat artmış da bulabilirsin, bir akşam yarıya indiğini de görürsün. dün can düşmanın olan yarın kardeşin olabilir. demokratik bildiğin hakkını kullanmak için bir protesto yapsan aa, bir bakmışsın teröristsin. üç yıl hapis yattıktan sonra aniden en muteber devlet sevdalısı olduğun da anlaşılabilir tabi. kandırılmış olabilir çünkü seni içeri atanlar.

    sokakta yürürken aniden öldürülebilirsin ve seni öldüren akşamına serbest kalabilir. tecavüze uğrayıp haksız çıkabilirsin. devlet bankasını dolandırıp milli kahraman olman ya da haşmetli bir devlet büyüğü hakkında tweet attın diye vatan hainliğinden yargılanman da olası.

    dünyanın en güzel ülkesinin spordaki yeni kararı. sürprizlerle dolu bir cennet vatan. hangi gün neye denk gelirsen, denk geldiğin şey o gün ne anlama gelirse artık. daha adil bir düzen yok. herkes ve her şey her an tehlikede. manav piyangosu o gün kime neye vurursa. hele bir de yenimahalle'de yaşamıyorsan, değme keyfine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın