resim
Semih Kılıçsoy
Takım:Beşiktaş
Mevki:Santrfor
Yaş:18
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 280
    beşiktaşlıların kendi a takımlarında izlediğinden daha fazla kendi u-19 takımlarında izlediğim oyuncu.
    bu yüzden bu oyuncu hakkında fikir belirtmeyi de kendimde hak görüyorum.

    beşiktaş camiası ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. kabul etmeleri gereken bir şey var, kendileri şuan liderlik yarışı veriyor olsalar semih kılıçsoy'a 1 dk bile forma süresi vermeyeceklerdi ve bu oyuncu u-19'da oynamaya devam edecekti.

    bu oyuncunun stil olarak aguero'yu anımsattığı kesin. ilerde çok iyi bir oyuncu olmasını da bekliyorum. fakat bu çocuğun profesyonel maç tecrübesi şuan için çok az. yani bir oyun ezberi yok. arda güler ile kıyaslanmaması gerekiyor, diğer çocuk genius onu da kabul etmek gerekiyor. semih'in alt yaş gruplarında en fazla dikkat çeken özelliği kendinden büyük olanlara bile kurduğu fiziksel üstünlüktü. arda güler ise zeka olarak herkesin önündeydi.
    bir üst seviyeye çıkınca orada fiziksel seviye haliyle daha zorlayıcı oluyor, şimdi üst seviyenin de üst seviyesi olan avrupa şampiyonasına giriyoruz. bjk'lilerin yaptığı şey cin olmadan adam çarpmaya çalışmak.

    bjk'lilerin yanlış kıyas yaptığı bir nokta daha var. barış alper ile kıyaslamak. bizim teknik direktörümüz okan buruk daha öncesinde vedat muriqi, sacha boey ve barış alper'i potansiyeline ulaştırdı, hem fiziksel olarak hem oyun olarak.
    peki bjkliler sizin geçen seneki mevsimlik teknik direktörleriniz hangi oyuncuyu bir kademe üste çekebildi?
    benim şuanki güncel fiziksel kondisyonum bjk'nin profesyonel futbolcusu cenk tosun'dan çok daha iyi durumda. bjk'deki idman seviyesi bu, 50 puan fark attık galiba 40'tan sonrasını saymadım.
    50 puan fark yediysen konuşmaya hakkın yok. her şeyde kendinizi üste çıkarmaya çalışıyorsunuz.
    bülent uslu gibi birini lider belirleyip hareket edenlerden de bu beklenir zaten.

    semih'i gs'ye karşı izledik ve fb'ye karşı da izledik. henüz bu seviyeleri kaldıramıyor. oğuz aydın oynasa ya da can uzun oynasa onlar da kaldıramayacaktı.

    can uzun kendi yaş grubunda profesyonel liglerde bellingam'dan bile fazla skor katkısı verdi. o çocuğun kimsesi olmadığı için yediniz.
    bana kalsa semih de milli takımda olmalı can da olmalı. fakat beklentileri de ona göre ayarlamak lazım.
    bu oyuncularla gidip turnuvada derece yapma hayali kuran varsa zaten izlemeyi bıraksın futbolu. polyanna yaşamında başarılar dilerim o kişiye.

    semih'in jk'de kazanacağı tek şey maç tecrübesi olur. avrupa'dan bir takım alırsa da gerçek potansiyeline ulaşması için çok iyi olur. çünkü jk'nin taraftar grubu inanılmaz sıkıntılı, bunların arasında bir genç oyuncunun gelişim göstermesi çok zor. bu denli bir potansiyeli kaybetme durumları da var.

    madem semih'e çok güveniyorsunuz, bu çocuğun önüne kimseyi almayın ve lig yarışına semih ile girin. biz barış alper'i hem lig hem de cl listesi için as takım oyuncusu olarak düşünüyoruz. bizdeki barış alper hem zaha hem de kerem'den formayı aldı.

    oyuncuya kariyerinde başarılar diliyorum, gerçekten heyecan verici bir potansiyeli var ama henüz erken. olmadan oldum tavırlarına girmemesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın