• 10
    galatasaray olarak kimsenin parasına puluna muhtaç değiliz. galatasaray'da bir başarı kültürü var ama düzenli bir futbol aklı yok. gerçek sorunumuz para babası bulmak olamaz. fenerbahçe ya da diğerleri bizdeki istikrarsızlığa rağmen başarılı olamıyorsa bunu kendi beyinsizliğine yoracak. daha fazla paraya sahip olmamasına değil. gerçi bunu fark edecek o aşamaya henüz gelemediler.

    dünyanın en paralı kulübü manchester city bile başarısını futbol aklına borçlu. yani 2009'dan beri kulübü dizayn eden soriano'ya bunu borçlular. pep bile yıllar sonra bu plan sayesinde alındı. sadece parayla başarı gelmeyeceğine dair size bir ton örnek sayarım, isteyen özelden ulaşsın.

    bizim paraya tabi ki ihtiyacımız var. daha ziyade sağlam sponsorlara, global markalara ve yüksek ticaret aklına ihtiyacımız var. ama şu an 50 milyon euro'ya kurduğun takımı 150 milyon euro'ya kurarsan daha başarılı olmayacaksın. teknik direktörüne 3 verecek iken 15 milyon verince de büyük kulüp olmuyorsun. çünkü bunların karşılığı yok. sadece enayi oluyorsun. türkiye'de böyle bir ekonomi yok. böyle aptallıkları bırakın karşı yaka yapsın. bizim yönetimlerden bağımsız sadece futbol aklına ihtiyacımız var. kurumsal hafızayla ancak bu kadar başarılı olabiliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın