resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2549
    kanimca ziyech'i soyle okumak gerekiyor:

    alanya macinin ikinci yarisi itibariyle galatasaray gercek anlamda sampiyonluk oyunu oynamaya basladi. basima bir is gelmeyecekse, devre arasinda yapilan kerem < > ziyech degisikliginin bu gelisimin temel sebebi oldugunu dusunuyorum.

    ziyech'in oyuna girmesiyle hem mertens cok rahatladi (ki bunu son 6 haftadaki gol ve asist katkisindan rahatlikla gorebiliyoruz zira yaratici oyuncu rolunu paylasabilecegi ikinci bir opsiyon daha sahadaydi), hem de ters kanatta baris'in fizik ustunlugu net bir sekilde ortaya cikti.

    derinden oyun kurabilmesi, ceza sahasi disindan sut tehditi ve adam eksiltme gibi yeteneklerini de elbette goz ardi etmemek gerekiyor.

    galatasaray'in ziyech'i icermeyen 11 inde sapkadan tavsan cikarabilecek oyuncu sayisi 2.5 (ıcardi, mertens ve inatciligi/gucu sayesinde biraz da baris). bu oyuncularin basina birer adam dikildiginde verimlilikleri de azaliyor. ziyech oyunda oldugunda ise is degisiyor zira defans organizasyonu acisindan iki oyuncuya adam adama oynamakla uc oyuncuya adam adama oynamak arasinda geceyle gunduz kadar fark var. kisacasi ziyech'in varligi galatasaray hucum hatti uzerindeki baskiyi hatiri sayilir seviyede azaltiyor.

    tum bunlar dusunuldugunde taraftarin iyi iliski kurabildigi bir ziyech hem ligde hem avrupa'da bize acaip seyler izletebilir, ozellikle gitmek gibi bir dusuncesi yoksa kesinlikle takimda tutulmali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın