resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 4867
    şampiyonlar ligi listesi için 25 kişide 4, süper lig listesi için 26 kişide 5 ülkede yetişmiş oyuncu gerekiyor. cl'de 4, süper lig'de 2024-27 arasında 2, sonra 3 altyapı oyuncusu gerekiyor. özetle serbestçe seçebileceğimiz kadro avrupada 17, ligde üç sezon 19, sonra 18 kişi.

    bu durum ortadayken bizim ülkede yetişmiş iyi bir oyuncu yakaladığımızda değerini bulduğunda satalım deme lüksümüz yok. biz bu oyuncuları sadece değerinin çok üstünde teklifler gelirse satabiliriz, aksi takdirde asla satmamalıyız. barış mesela 20 milyon mu değer biçiyoruz, o zaman 30'dan aşağı satmamalıyız. çünkü yerine iki transfer yapmamız gerekecek. birincisi, aynı kalite yerli olmadığı için pozisyonuna yabancı bulmamız lazım. ikincisi de yerli kontenjanına bir oyuncu almamız lazım ki piyasaları eşdeğeri yabancı oyuncuların 3-4 katı oluyor.

    şunu da eklemek isterim, alt ligden 5 oyuncu alırız, biri ikisi tutar. barış gibi hem fizik hem fundamental gelişimi yaşayan oyuncu belki onda bir olur. öyle kolay kolay yerini yerliyle doldurabileceğimiz bir isim değil. şimdi oğuz aydını, gökdeniz bayrakdarı ve adını bilmediğim beş tane genç alt lig oyuncusunu alsak üç sene sonra en fazla biri istediğimiz performansı verir, belki hiçbiri vermez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın