resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 4907
    sportif aş eski yöneticisi.

    kendisinin 2023-2024 transfer döneminde tutan belki de tek transferi kerem demirbay ve davindson sanchezdir (ikisinin de yarım dönem anca oynayabildiği varsayıldığında)

    limit durumu ve ilk transferin icardi olmasından ötürü (herhangi bir itirazım yok) piyasada bonservisi elinde olanlara da gitmesini anlıyorum. ancak bonservisi elinde olan oyuncular ve verilen paralar şunlar:

    zaha: imza parasına ek yıllık minimum 4-5 milyon euro
    tete: imza parasına ek yıllık 3 milyon euro
    ndombele: kiralık ücretine ek 3.250 milyon euro
    ziyech: 3 milyon civarı ücret

    ara dönemde transfer operasyonundan el çektirildiği haberlerini bir kenara koyarak yapılan transferler:

    vinicius: 1 milyon civarı ücret
    aurier: 500 bin euro civarı ücret

    sırf şu operasyonun maliyeti 20 milyon euro civarı (imza paraları hariç). 20 milyon euro bazılarına belki az gelebilir ama kasımpaşa, çaykur rize vs. takımların toplam bütçeleri bu civarda olabilir.

    erden timur oyuncular ve taraftarların büyük bir kısmı arasında sevilen birisi. buna hiç şüphe yok. ıcardi, torreira vs paylaşımlarından da bu anlaşılıyor. ancak bu durum kendisinin bu transfer döneminde de başarısız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    bir önceki transfer dönemi bence daha iyiydi. orada da 6 milyon euroya yusuf demir, 2.5 milyon euro mata vs var.

    şimdi gelelim oyuncuların satılma muhabbetine.

    erden timur'un döneminde takıma katılan oyunculardan yüksek bonservisle satabileceğimiz oyuncular ise icardi, torreira, ziyech, abdülkerim, zaniolo. belki de zaha. bu oyuncuların apokerim hariç hiçbiri erden timur veya galatasaray etiketiyle bu transferleri yapmayacaklar. yani zahayı birisi alacaksa zahanın epl performansını baz alacak, ya da ziyech arabistana gidecekse ismi ziyech olduğu için gidecek gibi. ıcardiden bahsetmiyorum bile. o zaman takıma alınan bu assetler yerine, fatih terim döneminde (burak elmas ile birlikte) yapılan gençleştirilmenin meyveleri alınacak (kerem-barış alper- nelson- boey vb.) o zaman ben ne anladım bu işten. ismi yüksek oyuncular alınıyor, satılacaksa da isminden ötürü satılıyor vb.

    neyse konuyu dağıttım.

    ben erden timurun en azından medyaya yansıdığı kadarıyla iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. ancak taraftarın düşündüğü kadar da maharetli birisi olmadığını düşünüyorum. kendisine yaşamında da başarı, sağlık ve mutluluk dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın