resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 4716
    kendi içinde yaptığı muhakeme sonucunda görevi bırakma kararına saygı duyulması gereken yönetici.

    şaşırdığım ise galatasaray taraftarlarının sanki dünya yıkılmış gibi gidene ağıtlar yakıp anlamsızca yüceltmesi, nedense 1 senedir ortada olmayan cenk ergün'ü öne sürerek, yaşlı oyunculara çok yüksek kontratlar verileceği karanlık günlerin geri döndüğünü iddia etmesidir ve aslında durum böyle değildir. zira erden timur'un geçtiğimiz sezonki transfer performansının, cenk ergün'den pek bir farkı yoktur.

    cenk ergün zamanında, 2017-18 yılında şampiyon olan takıma alınan ve yaş ortalamaları 29.1 olan gomis, mariano, belhanda, ndiaye, maicon, fernando ve feghouli'ye verilen ortalama bonservis 5,5 milyon eurodur. bunun en yükseği, belhanda için verilen 8 milyon eurodur. maaş konusunda da ergün, bu futbolculara ortalama 3,0 milyon maaş vermiştir ve bunun en yükseği 3,8 milyon euro ile feghouli'dir, bu rakamlara imza paraları, bonuslar eklenmemiş ve kap açıklamalarından alınmıştır.

    erden timur'un görevde olduğu 2023-24 sezonunda takıma alınan ve yaş ortalamaları 28.1 olan kerem demirbay, bakambu, zaha, tete, davinson, kiralık angelino ve ziyech'e, ortalama 2,7 milyon euro bonservis verilmiş bu oyuncularla ortalama 2,6 milyon euro maaşta anlaşılmıştır. bu rakamlara zaha'ya verilen 2,3 milyon euro, tete'ye verilen 3,1 milyon euro imza parası eklenmemiştir.

    dolayısıyla bu 2 yöneticinin arasında öyle devasa maaş veya bonservis farklılıkları yoktur, hele hele işin içine 10 milyon euro bonservis ve 6 milyon maaşlı icardi'yi katarsak bonservis ve maaşı ile, 2017-18 transferleri maliyetini geride bırakmaktadır. burada icardi'nin sportif katkısı ile maaşını hak ettiği konuşulabilir, fakat burada baktığımız şey, bir tarafın transferde sürekli başarılı, diğerinin başarısız olduğu yönündeki temelsiz iddiadır ki, bana göre cenk ergün o maaşlarla ipin ucunu kaçırmıştır, fakat erden timur'a göre o kadar da kaçırmamıştır. zaten icardi'nin 2023-24 sezonunda yaptığı sportif etkiyi, gomis 2017-18 sezonunda yapmış, hatta belki de o sezon fazlasını yapmıştır (sonuçta rekor kırarak gol kralı olmuştur).

    bu rakamlara devre arasında alınan oyuncuları eklemediğimi belirteyim. bir de tabii, erden timur döneminde satışı yapılan boey üzerinden bir getiri karşılaştırması yapılabilir, fakat burada kendisi için sürekli bahsedilen, ve cenk ergün'le karşılaştırılan transferlerde verilen maaşlar olduğu için bunu ayrı tutuyorum. yoksa ergün döneminde alınan ndiaye de galatasaray'a 16 milyon euro kazandırmıştır.

    kısacası, değerli bir yöneticidir, ama gidişi ile aydınlık günlerden karanlıklara geçiş gibi bir tablo çizmek biraz felaket tellallığıdır.

    saha dışı demeç, mücadele, masa başı, hak koruma gibi şeylerin yukarıdaki mali tablo ile bir alakası yoktur ve ayrı bir tartışma konusudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın