resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 1197
    2024-2025 sezonunu planlamasında çok önemli mihenk taşlarından biri olduğunu düşündüğüm oyuncu.

    ama bunu sözlüğün genel kanısının aksine hem maddi olarak hem de oyun için olarak bu kararın satılması yönünde olursa takımımız için daha iyi olacağını düşünüyorum.

    niye böyle düşündüğümü açıklamaya çalışayım.

    hepimizin malumu 2024-2025 sezonunda toplam yabancı sayısı azalacak. 14'den 12'ye düşecek. bu da bize yabancı transferindeki hata riskimizi minimize etmemiz gerektiği söylüyor ve yabancı oyuncuların sahada kalabilecek güvenilir oyuncu olması gerekliliği getiriyor.

    sanchez'le beraber kadromuzda kaç yabancı stoper bulunduracağız bu da değerli. benim hesaplarıma göre 11 tane yabancı bölgesi kesin. tek soru işaretim 12. yabancı 2. stoper mi olacak yoksa 2. kanat oyuncusu mu olacak? ben şahsen bunun kanat oyuncusu olmasını tercih ederim. çünkü takımda en fazla rotasyona giren bölgeler genelde kanatlar oluyor, en fazla yorulan, yıpranan bölgeler de buralar oluyor. yani kanat bölgesinde rotasyonu sağlam tutmalıyız. ki bir tarafta ziyech'in kaldığını düşünürsek bence bu karar çok değerli.

    bu denklemde elimizde olacak stoperin hem devamlılık hem de sahada profil olarak güvenilir olması gerekiyor.

    sanchez devamlılık olarak güvenilir bir oyuncu değil. bizde oynadığı sezon çok az süre almasına rağmen çok sık sakatlandı. 2. güvenilir olmama sebebi ise savruk olduğu için çok fazla sarı kart görüyor. 2024-2024 sezonu şampiyonluk maçımız konyaspor maçında bile çok basit bir sarı kart gördü. böyle sarı görmesinin en büyük problemi, hem maç içi hem de sezonda oynamama sıkıntısı ile karşı karşıya kalabiliriz. oyun tarzı da ne yazık ki bunları devam ettirecek özellikte. yani oynadığı her an sakatlanabilir ve sarı kart görebilir. çünkü alan koruyan bir stoper değil.

    bununla birlikte en büyük sıkıntı çok savruk bir stoper. kimse fark etmiyor ama ne zaman oynasa geride sanchez hatalı goller yedik. 2023-2024 sezonunda evimizde yenildiğimiz fenerbahçe maçında fred'in kaçırdığı pozisyondaki hatası aslında bizlere niye ön alan baskısının doğru yapılırsa değerli olacağının göstergesiydi. bu sezon yenildiğimiz hatay ve fener maçlarında kendisinin sahada olması bence tesadüf değil. hatta buna kopenhag deplasmanını da ekleyebiliriz. bütün bu maçlarda gollerde net hatası olan, hatta golden de öte verdiğimiz pozisyonlarda hatasının olduğunu göreceğiz. allah'tan nelson vardı da sezon gitmedi.

    üstelik 3,5 milyon verdiğimiz bir oyuncu. yani maddi olarak da bizden iyi para alan oyuncu.

    başlangıçta önemli dememin sebebi de tam olarak burada başlıyor. eğer sezona sanchez'le başlarsak yerli çok iyi stoperler almalıyız. nelson'un da satıldığı denklemde ben bunu çok mümkün görmüyorum. o yüzden nelson ve sanchez'den gelecek paranın belirli bir kısmıyla hocanın tarzına uygun, sanchez'in savruk olmayan halini arayıp bulmalıyız. buradaki planlama bizim için sezonun en kritik noktası olacak gibi gözüküyor.

    umarım her şey takımımız için iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın