resim
Emirhan Topçu
Takım:Ç. Rizespor
Mevki:Stoper
Yaş:23
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 40
    galatasaray'ın 2023-24 sezonu başında cl listesinde en az 4 oyuncu yazılması gereken yurt içinde yetişmiş oyuncu kotasında abdülkerim, barış, kerem aktürkoğlu ve kazımcan vardı. ocak ayında verilen listede ise kazımcan da yoktu, yerine kimse yoktu. türkiye'de altyapı eğitimini almış iyi futbolcu nadir bulunan bir şey. galatasaray mümkün olan her oyuncuyu almalı, oynatamadıklarını mümkünse avrupa'da, değilse türkiye'de bir takıma kiralamalı. aksi takdirde bu oyuncuları rakipler alır, ve bir daha siz onlarla sözleşme imzalayamazsınız.

    galatasaray'ın oğuz'u, emirhan'ı alma zorunluluğu bu kontenjan için tüm imkanları kullanma zorunluluğundan ve oyunun zero sum doğasından gelir. bu oyuncuları ya galatasaray alır, ya rakipleri. ve bu oyuncuları rakipleriniz aldığında yerlerine alacağınız başka yerli oyuncu da yok. işte koskoca galatasaray kadrosunda bunlardan şu anda üç tane var. abdülkerim, barış, kerem. kerem de satılırsa elde var iki.

    12 yabancı, en fazla 5 gurbetçi, 4 ülkede yetişmiş oyuncu, 4 altyapı. bu aritmetiği anlamadan yapılan transfer politikası eylül başında 20 kişilik listelerle kalır. bu aritmetiği anlayan transfer politikası ise, eğer geçmişte uygulansaydı, şimdi bu listede belki ozan tufan bile olabilirdi.

    özetle, emirhan, oğuz, rıdvan listesinden en az ikisi alınmalı. sol ayaklı stoper olduğu için emirhan öne çıkabilir. nelsson satıldığında elimizde abdülkerim, sanchez ve kaan kalacak. emin gelecek sezon rotasyon için tutulabilir. emin tutulsa da tutulmasa da bir stopere daha ihtiyaç var. sol ayaklı emirhan, abdülkerim'i doğrudan yedekleyebilecek olması açısından önem kazanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın