aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:Yokohama F. M.
Yaş:45
Uyruk:Avustralya
  • 2173
    dünden bu yana neden diye soruyorum kendime. bir türlü anlayamıyorum çünkü ben, böylesine bir ayrılığın nedenini. haldun üstünel lig tv'de aynen şunları söyledi, 'sakatlığı ve yaşı dolayısıyla gelecek sezon kadroda düşünmüyoruz'. bu benim için bir açıklama, bir gerekçe asla değil. hatta ayıbın daniskası.

    evet neden yahu?

    ekim ayına dönmek istiyorum. baros sakatlandı, resmen şampiyonluk orada gitti aslında. ama bu adam seni golleriyle taşıdı. ikinci yarının belli bölümüne kadar şampiyonluk şansını sürdürdüysen bu adam sayesinde. bu sadece bu sezon için bir örnek. hayır ben stoper falan oynamasından da bahsetmeyeceğim, tek tek saymaya ne gerek var. bu adam kewell. galatasaraylı kewell. 'yaşı ve sakatlığı..' diye başlayan bahane cümlelerinin baş aktörü olamaz ki. o ancak bizim, galatasaray'ın güzel günlerinin baş aktörü olmayı hakediyor. böyle gönderilmeyi değil.

    çıkıp da doğru dürüst bir açıklama yapılmadığı sürece ben 'neden' diye hesap sormaya devam edeceğim yönetime. eğer benim karşıma çıkıp 'yaşı eee bir de sakatlığı..' falan diye saçmasapan argümanlar sunarsan, hesap sorarım ben. bazı şeyler vardır, böyle gündelik hayatın klişeleri ile tanımlayamazsın. ve bazı adamlar vardır, iki kuruşluk cümlelerle süsleyip, ona dair hayallerin üzerini karalayamazsın. bugün bir şartlardır lafı almış başını gidiyor. işte adam sakat zaten, işte adamın yaşı belli. pardon ama sorarım o zaman ben yine 'niye aldınız o zaman kewell'ı' diye. daha çok soru sorarım, devre arası niye bin bir fedakarlıkla elde tuttun, sırf bedava diye sakatlık riski yüksek adamlar transfer eden de sen değil misin ey yönetim.. bu böyle gider yani.. o kadar çelişkilerle dolu ki olay. bu kadar basit, nasıl 'tek bir cümle' ile savuşturuluyor anlam veremiyorum. ve evet isyan ediyorum ben. hiçbir şeyde masumiyet kalmaz oldu. profesyonellik gerekli tabii ki, ama her tarafta yeni ve modern binalarla döşenmez ki. azıcık boş alan, bahçe falan bırakılsa keşke biz gariban futbol seyircisine ve onu severek oynayacak futbolculara. nedir bu tüketim, yıkım böyle? kewell ismi için fedakarlık yapılmayacak da kim için yapılacak. her anlamda sana fayda sağlayacak, bilmem kaç yılda bir yakaladığın değeri bu kadar kolay demek ki bu ülkede ardında bırakmak. yaşlı ve sakat.. peh.. asıl bu ülke ve zihniyeti yaşlı ve sakat..

    zaten 'bu ülke' diye başlayan her cümle çok acınası halde. bu ülke işte.. aralık ayında 'felaketim olur' dediğin bir ayrılık, bugün yanıbaşında ve ses seda yok. olan da çok cılız. çok ama çok çabuk alışıyoruz. yoktu kewell uzun süredir mesela, alıştık. evet insanın doğasında var, alışmak. ama bu denli hızlı ve çabuğu insanın doğasına da fazla. birileri geliyor, seviyoruz, baş tacı ediyoruz. ama cidden iki günlük. 'hayat devam ediyor' sonra.

    şimdi isyan bayrağını açsak, ne yaptığınızın farkında mısınız desek. belki bu sefer başarabiliriz desem.. ama geliyor peşim sıra..

    ama..

    ama o isyanı açacak fazla sayıda taraftar da göremiyorum ben. tuhaf bir şeyler oluyor bu ara. diyorum ya çabuklaşıyor her şey. kewell'ın gitmesini normal, mantıklı ve yerinde karşılayanlar olabilir tabii ki. ama bir de normal karşılamayanlara 'yahu adam sakat, yaşı ilerlemiş, maliyeti yüksek anlayınsana' diye tepki gösterip, üzülen insanları kewell'dan soğutmakla suçlayanlar var. bu gibi mantık cümlelerimiz olmasa keşke hayatta. her şey mantıklı ve kurala uygun olunca bu dünya daha güzel bir yer mi olacak sanıyorsunuz. siz de anlayınsana taraftarlık kalp işidir. aşıksındır ve aşık gibi yaşarsın. ya da değlsindir bilmiyorum. ama aşıksan nefesini bile ona göre alırsın. taraftar da aşıktır. aşkla yürütürsün cümlelerini, fikirlerini. kewell orada dursun istersin. çünkü aşkı besleyen o ve onun gibi adamların varlığıdır. yaşayarak büyütürsün aşkını.

    bence sorgulanması gereken bu çığlıklar değil, sessiz sedasız gidişinin seyredilmesidir. asıl sorgulanması gereken onun bu taraftar için 'performansı yüksek futbolcu' dan çok daha ötesi olduğunu anlayamayan yönetimdir, yönetimin 'yaşlı ve sakat..' cümlesidir, yine o yönetimin kewell'a sadece performans değerlendirmesiyle kapıyı gösterişidir, ha bir de semih'e eyvallah, kewell'a güle güle diyen taraftar profilidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın