resim
Oğuz Aydın
Takım:Alanyaspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 171
    alanyaspor'un kanat oyuncusu.

    türkiye liginden bir futbolcuya milyon avro'luk transfer yapılmasına karşıyım. nedeni basit: burada futbol nasil oynanıyor biliyoruz. kendisini geliştirme şansı çok az, maç içinde gördüğü opsiyonel farklılıklar çok az. nerede, ne zaman ve hangi şekilde pozisyon alması gerektiğini bile tam olarak bilemiyordur. çocuğu hor görmek gibi bir amacım yok sadece hangi hocayla çalıştı ki öğrenmiş olsun.

    biz barış alper'i avro'nun değeri bu kadar değilken 2. ligden aldık ama ilk geldiği zamanları hatırlayalım. maşallah her maç üstüne kata kata geldi, gözümüzün önünde futbolcu oldu. bunda şampiyonlar ligi maçlarının tecrübesi ve kendi azmi en önemli etkenlerdi.

    güncel olarak 1 tanesinin karşılığı 35 türk lirası olan bir para ile haddinden fazla ödeme yapmak saçmalıktır. 2 milyon avro bile şu an için 70 milyon yapıyor. çok ama çok para.

    alanya- rize maçında ne yapmış mesela bilemiyoruz. bizim maçta iyi oynaması yeterli bir veri değil. biraz empati yaparsak; boey'i 30 milyon avro'ya sattık ama bayern için yeterli veriyi sunmuştu. şampiyonlar ligi seviyesinde sırıtmayan birini almakta sorun görmediler.

    şu an en değerli oyuncularımızın başında barış alper geliyor. misal arsenal çat diye 20 milyon verir mi? en az 1 yıl daha üst düzey maçlarda görmek isterler.

    teknik ekibin takdiri sonuçta bir şey diyemem ama alınacaksa bile en azından 20 maçının tamamı izlenmeli. hem o mevkide yunus akgün, zaniolo, beğenmesek bile yusuf demir gibi oyuncularımız var. bu çocuğa harcanacak ne varsa önce bizimkilere harcanmalı.

    bizim ona değil; onun bize ihtiyacı var. alanyaspor'un da öyle. ister bjk alsın ister fenerbahçe hiç önemli değil. seviye atlatmayacağı belli olan birine 1 milyon bile fazla.

    önceliğimiz orta saha ve sağ bek zaten. 10 paramız varsa 10'unu da oralara harcayalım.

    edit: süper lig'de oynuyor diye değeri düşmüyor; aksine değersiz diye bu ligin bile orta halli takımında zaten. altyapı eğitimini hollanda'da alan adam 23 yaşında hâlâ alanya'da takılıyorsa başka bir şeye gerek kalmıyor. ayrıca hollanda sanki 1970- 2000 arası dönemindeymiş gibi ezber yorumlarda çok sıkıcı. şu an ne durumda oldukları malum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın