resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 4831
    bu sezon verdiği katkıyı nasıl konumlandırmak lazım bilmiyorum. mvp desek, ligin ilk yarısında bu kadar ön planda olmadığı için çok oturmayabilir. gelişim gösteren desek, barış o çağı çoktan geçti. x faktör desek, barış için hafif kalır. en iyisi şöyle diyeyim: kendisi olmasaydı, 23/24 sezonu bizim adımıza çok çok daha sıkıntılı geçerdi. belki de şu an bambaşka şeyler konuşuluyordu kendisi olmasaydı.

    öyle bir sezon geçirdi ki barış... olmayan transferi de tutmayan transferi de kurtardı. yönetimi de kurtardı yani. mesela bu sezon sol bek oynayan futbolcular içinde en iyisi kimdi? bence barış. sağ kanat oynayanlar içinde kimdi? bence barış. sol kanat oynayanlar içinde kimdi? bence barış. bir ara açık açık iş şuna dönmüştü: okan hoca olanları yazıyor, eksik olan bölgeye de barış'ı yazıyordu.

    yine de bu, barış'ın katkısını anlatmak için yeterli değil. bir döneme kadar böyle getirdi doğru. bu, takıma çok faydalı olduğu dönemdi. gelgelelim bir yerden sonra öyle bir oyuncuya dönüştü ki takımın ana hücum planı oldu. takımı götüren adam oldu. topun atıldığı adam oldu. oyun tarzı, atletizmi, gücü, attığı gollerle gerçekten ligimizin mbappe'si oldu adam. antep'e o golü attıktan sonra tamamen açıldı. kendi adına kapanışı da belki de şampiyonluğumuzu büyük oranda netleştiren karagümrük maçında yaptı.

    her zaman iyi bir atletti zaten ancak gerçekten futbolu bilmeden oynadığı, bencil oynadığı bir dönem vardı. o dönem bizim için yetersizdi ilk 11'de. barış bu sezon asıl olarak bunu aştı. çok bilinçli, ne zaman kendi gücünü kullanması gerektiğini ne zaman basit oynaması gerektiğini çok iyi öğrendi. geçen yıl okan hoca kendisini oyunun son bölümünde sahaya atıp her maçı öldürmeyi başarmıştı. barış'tan top alamıyorlardı. şampiyonluğa ciddi katkı sağlamıştı. ankaragücü ve fenerbahçe maçları ise adeta bu sezonun fragmanıymış. bu sezon şampiyonluğa damga vurdu.

    özverin, çalışkanlığın ve katkın için ayağına, yüreğine sağlık be barış. umarım çok iyi bir avrupa şampiyonası geçirirsin. sonuna kadar hak ediyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın