resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11690
    rekorlar kırarak, muazzam derbi istatistikleriyle ve bizlere yenilgiyi unutturan bir galatasaray izleterek muhteşem iki şampiyonluk kazanmış hocamız. 2 senede kırılan bunca rekora ilave olarak, ne mutlu ki galatasaray tarihinde hem oyuncu hem teknik direktör olarak üst üste iki şampiyonluk yaşayan ilk isim de kendisi oldu.

    kazandığı şampiyonlukların ilki ligi 13. sırada tamamlamış bir takımı dipten alıp zirveye taşıdığı şampiyonluk, diğeri ise şampiyonlar liginin yıpratıcı yorucu trafiğinde ayakta kalarak 17 maçlık rekor galibiyet serisi ile gelen şampiyonluk oldu.

    süper lig 2022-2023 sezonu şampiyonluğu bittikten sonra haziran ayı içerisinde çokça ekranlarda demeçler verdiğini görmüş hatta bu durumdan yalan değil biraz rahatsız da olmuştum. fakat o röportajların birinde; -son 3 sezonun şampiyon hocaları bir sonraki sezon lig ortasında takımlarından ayrılmak zorunda kaldı. ben, abdullah avcı ve sergen yalçın. bunu ben başlattım ve o süreçte gereken dersleri aldım demişti- ve sonuçta süper lig 2023-2024 sezonunda da ikinci kez takımını şampiyon yapabilmeyi başardı. teknik-taktik-oyuncu, kriz ve medya yönetimi bunlar elbette çok çok önemli ama okan hocanın bu özeleştirisini yapabilen ve hatalarından dersler çıkarabilen yapısı benim en beğendiğim yönü.

    ligde bu sezon 38 maçın tamamında içeride dışarıda tüm rakiplere karşı topla oynama istatistiğinde önde olan, ligin gol ve asist kralına sahip, rekor üstüne rekorlar kıran takım için artık sıra avrupa'da çıtayı daha da yükseltmekte. eminim ki hocanın da yeni sezon için en büyük motivasyonu budur.

    yürüyedur hocam, rüya gibi geçen 2 sezon için teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın