• 5
    bana göre şu şekilde planlanması gereken kadro (mevkiisine ilk yazılan oyuncular ilk 11):

    kale :muslera/ günay

    sağ bek :yabancı transfer / kaan ayhan

    sağ stoper :sanchez / emin bayram

    sol stoper : abdülkerim / yerli transfer

    sol bek :köhn / yerli yedek

    altı numara :lucas torreira / berkan

    sekiz numara : yabancı transfer/ kerem demirbay

    sağ açık : hakim ziyech / yunus akgün

    on numara : yabancı transfer / dries mertens

    sol açık : barış alper yılmaz / kerem aktürkoğlu

    santrafor : mauro icardi / yabancı transfer / yerli transfer

    toplam 23 oyuncu. tabii ki bazı pozisyonlarda ikiden fazla futbolcu olacaktır ama zaten ideal kadro genişliği bana kalırsa 25-26 oyuncu aralığında olmalı. 11 tane yabancı yazdım, 1 tane daha yabancı alabiliriz, nereye olacağını da siz belirleyin artık.*

    benim kadro planlamama göre 7 tane transfer yapmamız gerekiyor. bunların 3 tanesi ilk 11'imizi değiştirecek, geri kalanları rotasyonu oluşturacak şekilde planlanmalı. yukardaki kadro planlamasından gidecek oyuncular olursa onun yeri de aynı tarzda bir transferle doldurulmalı. şimdi gelelim transfer rollerine:

    sağ bek : kesinlikle sacha boey gibi, defansif yönü daha kuvvetli, fizik kalitesi yüksek ve güçlü, bindirme yapmaktan yorulmayacak türde bir dinamo lazım buraya. önünde ziyech'in oynayacağını düşünürsek onun defansif açıklarını kapatmalı ve ziyech'in boşalttığı alanlara koşu atacak dinamizme sahip olmalı. öncelik her zaman fizik kalite olmalı. bu yüzden yaşı belli seviyeden yukarda oyunculardan uzak durmalıyız.

    sekiz numara : orta sahayı topla beraber kat edebilen, fizik kalitesi yüksek, takıma dinamizm katacak iki yönlü bir orta saha olmalı. bu roldeki bir oyuncuya ekmek su gibi muhtacız. rakipler oyunu fiziksel temasa çevirdiğinde sinmeyecek, kora kor dövüşebilecek, dinamik bir orta saha. ilk transferimiz bu olmalı çünkü yıllardır kanayan yaramız burası adeta. yaşı asla ama asla 28'den büyük olmamalı. kasları pişmaniyeye dönmüş adamları alıp getirmemeliyiz artık. bize taze, çıtır, dinamik ve yüksek tempolu bir 8 numara lazım.

    on numara : buraya alacağımız oyuncu için rol modelimiz belli, mertens. mertens'in daha genç versiyonu gerekiyor buraya. mümkünse mertens gibi pırpır, kısa boylu, top tekniği yüksek, top dağıtabilen ve orta sahalaşabilen, özellikle prese yatkın, top kaybedildiğinde gegenpressing'i başlatacak oyuncu olabilen, hem iş ahlakı hem de takımdaşlığı yüksek bir oyuncu almalıyız. mertens ile aynı rolde olması aşırı kritik. yani buraya mertens arıyoruz ama daha dinamiğini diyebiliriz.

    görüldüğü gibi bizim bu dakikadan sonra çilekmiş, yıldızmış, fırsat transferiymiş, çok itibarlı oyuncuymuş bunlara hiç ihtiyacımız yok, gerek de yok. bizde zaten yıldız bol. bizim ihtiyacımız olan şey takımın dinamizmini arttırmak ve takımı gençleştirmek. tek ihtiyacımız olan bu. zaten bunları yaptığımız takdirde 25. şampiyonluk kendiliğinden gelecektir.

    önemli olan inanılmaz isimli oyuncular almak değil, takım oyununa yatkın, uygun oyuncular almaktır. bu sezon hata yapmayalım ve planlamamızı doğru yapalım. sadece doğru bir planlamaya ihtiyacımız var, sonrasında tekrar ve tekrar şampiyon olacağımızı düşünüyorum. umarım hatalı fırsat transferleri kovalamayız, bir planlama doğrultusunda ihtiyacımız olan profilde oyunculara yöneliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın