resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2525
    15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçının ilk yarısında ziyech oynamamıştı ama fizik olarak iyi miydik? hayır. oyun olarak iyi miydik? hayır. şimdi konya deplasmanını* çözmesi beklenen kerem aktürkoğlu kariyerinin en kötü maçlarından birini oynamıştı ve klasik top kayıplarıyla fizik olarak iyi olmayan takımı geri koşturarak daha fazla yormuştu. ikinci yarı ise ziyech oyuna girdi ve futbol resitali sundu. barış alper de sol kanatta ekstra işler yaptı ve maçı çözdü, çok zor bir deplasmanı 4-0 kazanmış olduk.

    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında ziyech rezalet bir performans sergiledi ama fizik olarak rakibe karşılık verememeyi sadece ziyech üzerinden okumak büyük haksızlık olur. mesela, kerem aktürkoğlu oynasa ve alanya maçındaki gibi hatalar yapsa, belki golü daha erken yemiş de olabilirdik.

    fenerbahçe maçında fizik olarak rakibe karşılık veren barış alper ve torreira dışında kimse yoktu bence. demirbay yerine berkan oynasa belki efor anlamında + olurdu ama sıfır yaratıcılık ile tamamladığımız bir maçta berkan da ne kadar fayda sağlardı tartışılır. sorumluluk alıp, bir pas hatası yapsa yine taraftarın homurtusu ile karşılaşırdı muhtemelen.

    abdülkerim olsa geriden oyun kurardık en azından deniyor ama karagümrük maçında* da hem savunmada hem de oyun kurarken en büyük hataları abdülkerim yapmıştı.

    kısacası fenerbahçe maçını herhangi oyuncuya bağlamak net hata olur bana kalırsa. kaybettiğimiz kritik maçlar olan; geçen sezonki* beşiktaş deplasmanı*, bu sezonki* kopenhag* ve prag* deplasmanlarında hem fizik hem de oyun olarak rakibe hiçbir şekilde üstünlük sağlayamadık. çözülmesi gereken temel bir problem olduğu açık ve okan hoca bunu da çözmeyi başarabilirse önü de çok açık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın