resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11565
    hocam benim. geldiğinden beri çok fazla şey yazmadım hakkında, yazacak çok fazla bir şey yoktu zira. fakat yazdığım yazılarda özellikle hatalarından ders almasından bahsetmiştim. maalesef fenerbahçe maçı ise yaptığı denemelerin birçoğunu yeniden denediği ve yeniden başarısız olduğu bir maç oldu.

    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı'na ziyech'le başlamak bence günün en büyük hatalarından birisiydi. beraberliğin sana yettiği, rakip takımın gol bulmak zorunda olduğu bir senaryoda rakibin en etkili oyuncularından birinin karşısına durağan ziyech'le ilk maçta da başlamıştı. yine başladı. yine olmadı. bir kez daha başlasa bir kez daha olmaz. fiziği yeterli değil, mücadele gücü yeterli değil. yorulan bir rakibe karşı oynaması gereken bir oyuncuydu.

    keza berkan kutlu'yu da çok fazla eleştiren bir taraftar olarak bu maçta yine kendisiyle başlamalıydı diye düşünüyorum. başladığımız ilk 11'de 2 tane 1.65* boyunda oyuncumuz, 2 tane de koşmayan oyuncumuz* var. hatta kaan ayhan'ı de ekleyeceğim aralarına ve 3 diyeceğim.

    anadolu takımları gibi fiziksel ve yetenek olarak sınırlı rakiplere karşı bu kadroyla zorlanmayabiliriz. fakat derbilerin fiziksel mücadeleye dayalı bir yapısı olduğunu unutmamak gerek. bana kalırsa bu oyuncuların bazılarından vazgeçip, bazılarını ise fiziksel olarak daha güçlü oyuncularla desteklemek gerekiyordu. daha bir önceki hafta galibiyet golü atan bir berkan'ın her fenerbahçe maçında olduğu gibi bu maçta da ekstra bir performansla oynayacağını düşünüyordum. okan hoca'dan da aslında böyle bir hamle bekliyordum fakat yanılttı beni.

    velhasıl maç içerisinde verdiği kararlar da maç önü verdiği kararlar da pek olmadı, canı sağ olsun. yapılması gerekeni en iyi kendisi biliyor. birkaç gün sonra burada bu sefer şampiyonluğunu kutlayacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın