• 239
    gayet kötü takım bence konya. elbette bu durum da asla rehavete kapılmamalı ki oyuncuların maçın ciddiyetinin farkında olacağından eminim en büyük savaş konya ile beraber stres ile olacak.

    konyanın ayakta kalması için kapanıp ndao gibi atlet adamlarla geçiş kovalayacağı da devlet sırrı değil. nitekim fenere karşı da benzer bir maç oynadılar ve epey ciddi pozisyonlar verdiler. 0-0'ın olduğu ve oyuna ortak oldukları her an strese girip kakası gelen çocuklar gibi maç izleriz.

    yapacağımız tek şey lami cimi yapmadan ilk 20-30 dakikada gol bulmak. hem konyanın bütün oyun planını alt üst edip skoru açma imkanı yakalarsın hemde morali düşen takım büyük bir motivasyon sağlarsın.

    kapanacakları ve göbeği kalabalık tutacakları için kanatlar ve defanstan oyun kurmak çok önemli. forma adaleti her ne kadar nelsson dese de bu özel maçta çok daha özel oyuncular yer almalı. davinson'un ayağı nelsson'a nazaran oyun kurulumu açısından çok daha düzgün ayrıca kontra kovalayacak bir rakibe karşı ben en sağlam nellson'a dahi atlet bir davinson'u tercih ederim. rakip üstüne gelince geri geri koşan nelsson kabusu yaşamaya yüreğim dayanmaz bu maça. bu sebepten abdülkerim davinson ikilisinin defansın göbeğinde yer alması elzem.

    ayrıca fener maçında ne kadar tükaka edilse de sarı kart cezalısı ziyech'in en azından yedek kulübesinde şut tehditi olarak kalması çok önemliydi kapanan takımın tam panzehiriydi.

    bir de her ne kadar performansı tartışılsa da nispeten uzaktan şut tehditi olması, süpriz golleri, duran top tehditi nedeniyle kerem demirbay kesilmemeli. berkan'ın yerine oynaması kapanan bir takıma karşı oyunu kısırlaştırabilir ve oyunun 0-0'a demirlenmesi uzayabilir bu sebepten demirbay oyunda kalmalı eğer gidişata göre ciddi pozisyon zaafiyetleri yaratıyorsa gidişata göre değiştirilmeli.

    umarım 0-0'lık süreç fazla uzamadan acilinden ilk 20 dakikada gol bularak maçı çözeriz. 0-0'a bağlanan bir maç saatli bombadan farksız olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın