aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Avustralya
  • 2112
    neden bu kadar eleştirilmeye başlandığını anlamadığım futbolcumuz. evet hala bizim futbolcumuz gün itibariyle ve umarım öyle kalmaya da devam eder.

    evet, 2009-2010 sezonunda şampiyonluğumuza mal olmuştur fakat bunun nedeni sakatlığıdır, kewell olsa şu anda en azından şampiyonlar ligi için ön eleme oynayacaktık. eleştirilirken dikkat edilmeyen şey bu sezonun ilk yarısındaki harika performansı. süper ligde ibb maçı hariç oynadığı 16 maçta 9 gol attı adam, 9unda 90 dakika sahada kaldı. bir futbolcuyu eleştirilmek için saçma sapan argümanlar bulunmamalı. son yarım saat oyuna girip maçı alanlar olduğu gibi 90 dakika sahada kalıp bir bok yapamayanlar da var. önemli olan kaç dakika kaç saniye oynadığı değil takıma ne kadar katkı verdiğidir. ve evet kewell bu sezonun ilkyarısında takımın en iyi oyuncusu olmuştur. 4-3-3'ün ileri üçlüsünün sağ ve solundaki oyuncularda olması gereken kanat forvet özelliğini en iyi bu adam uygulamıştır. oynamadığı maçlarda da takımın futbol iq'su bakımından çift hanelere düştüğü açık ve net bir şekilde ortadadır. geçen sezon 2-1 biten kayserispor maçında da kupayı tek başına almıştır, madem kupa zaferine imza atmadı deniyor. takım iki senedir kupa almadı fakat bunun sorumlusu olarak kewell'ı görmek saçmadır, saçmalamaktır kibar tabirlerle.

    eleştirilirken anlamadığım bir başka nokta ise gülüşü, fuck off deyişi falan filan. bir oyuncu övülmek istenirse duruşu sayesinde bile övülebilir. fakat gülüşüne hayran olan, fuck off dediğinde karizmatik bulan insanlar olduğu için bu takımın en önemli oyuncularından biri olmadığını göstermez bu. tıpkı gülüşü için takımda kalmasının saçma olacağı gibi. adam gibi noktalarını bulup eleştirin fakat son zamanlarda giderek artan yok "gülüşü çok güzel diye kalmasın. biz onun gibi fuck off diyemiyoruz gitsin." gibi saçma söylemleri gayet yanlış buluyorum. madem eleştireceksin neden taraftarın beğendiği özelliklerini eleştiriyorsun, futbolunu eleştir.

    kewell galatasaray'ı sattı eleştirisi de son derece ahmakçadır. ben futbolcu olsaydım ve sakatlığım olsa, yazın da dünya kupası olsa bir an önce iyileşip form bulmaya bakarım. ama bu adam aptal ya bilerek oynamıyor, kendisini dünya kupasına saklıyor. kendisini yormayıp dünya kupasına saklıyor ki full kondisyonla oynasın değil mi? maç kondisyonu denen şeyden haberi olmayan kişiler tarafından eleştirilmesi çok komik gerçekten. siz olsanız sakat sakat maçlara çıkmaya çalışır iyice bitirirdiniz değil mi futbol hayatınızı? baros'un sakatlığından sonra bir adet daha ameliyat olup 2 ay gecikmesini de bilmiyorsunuz öyleyse onu örnek gösteriyorsanız bu konuda. bir futbolcu tam olarak iyileşmeden oynamaz, oynamak da istemez. ben olsam ben de öyle yaparım. ama gerçek şu ki kewell sakat olmamasına rağmen oynamayıp maç kondisyonu ve yeterli fiziksel gücü olmadan dünya kupasında oynamaya çalışacak kadar aptal bir adam değil.

    lütfen daha mantıklı konularda eleştirin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın