resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11560
    lig için söyleyecek hiç bir şeyim yok. son 2 yılda topladığı puanlar tek kelimeyle muhteşem. hele geçen sezon puan kaybettiğimiz maçların yarısı hakem hatalarından kaynaklıydı. lig performansının hakkını verelim. sol beksiz oynar. sağ beki satılır yeri doldurulmaz. bir defa mazeret üretmedi. şapkadan tavşan çıkardı.

    ancak avrupa'da ve bazı kritik derbi maçlarında potansiyelinin altında kaldı.

    sezon başında avrupa maceramızdan başlayalım. ön elemelerde zalgiris, nk olimpija ljubljana ve molde gibi bize göre zayıf 3 takımla oynadık. zalgiris ve molde maçlarında çok zorlandık. özellikle molde maçlarında icardi rakipte olsa bence elenen taraf biz olurduk. 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçında eledik ama maç sonu rezil futbol sebebiyle o kadar sinirliydim ki hala aklımda.

    peki şampiyonlar liginde molde maçlarında rezalet oyuna rağmen hocamız ne yaptı. kuzey avrupalı molde tipinde ama 2 gömlek daha kaliteli rakibe karşı 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında tete-ziyech değişikliği hariç aynı kadroyu sürdü. daha maç başlamadan kazanamayacağımızı anlamış ve hatta burada da yazmıştım. en güzel tarafı hatalarından ders çıkarmak olan hocamız rezalet oyuna rağmen skora aldanıp aynı tas aynı hamam devam etmişti.

    mesela sezonun en muhteşem oyunlarını oynadığımız 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı ve 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı ilk 11'leri ortadayken ne diye kadroyu bozup rövanşta 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçında yanlışlarla dolu bir kadro sahaya sürdü anlamadım.

    yine son maç olan 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçında maalesef fark yaratamadı. ama önceki maçlardaki hatalı kadro tercihleri olmasa belki iş o maça bile kalmazdı. sparta prag eşleşmesi için bir şey demeyeceğim. yönetimin hatasıyla hem sağ beki sol beki yoktu. 2. maç hakem katliamı da eşlik edince elendik. bu arada o herkesin küçümsediği sparta prag şampiyonlar ligi ön elemelerinde kopenhag'a penaltılarla kaybetti.

    yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. bu sezon rakip yine aşırı kollandı. tam 16 penaltı attılar ve bunların sadece 2-3 tanesi skora etki etmedi. yanlış saymadıysam 11 tane galibiyetleri skor tek farklı geride ya da berabereyken gelen penaltılar yardımıyla oldu.

    bunun cevabını derbide vermeliydik ama olmadı. ortamın getirdiği rehavet rakibin olağanüstü motivasyon derken etkisiz oynadık. son 4 maç 360 dakikada kalemize sadece 2 şut çeken takım ki çağlar'ın gol attığı pozisyon şut bile değil bizi yendiği için şampiyon gibi seviniyor.

    26 mayıs 2024 konyaspor galatasaray maçından sonra inşallah 24. şampiyonluğumuzu alacağız. ancak yetmez. 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçından sonra rakiplerin sesini ancak şampiyonlar liginde ses getiren çok güçlü bir galatasaray kesebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın