• 225
    sosyal medyada bazı hesaplarda son 3 sezondur konya'da yenildiğimiz bilgisi verilerek konyaspor'un kazanabileceği, kaybederse anormallik olduğu algısı kasılmaya başlanmış.

    maçlara biraz göz gezdirdim.

    5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçı 4-3
    5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçı 2-0
    17 mart 2023 konyaspor galatasaray maçı 2-1

    serinin başladığı ilk maç olan 4-3 kaybettiğimiz maçta konyaspor stoper tandeminde bizim şimdiki stoperimiz abdülkerim bardakçı ve bizim eski stoperimiz ve rahmetli ahmet çalık varmış.

    2-0 yenildiğimizde de abdülkerim var.

    2-1 kaybettiğimiz maçta abdülkerim bizdeydi.

    demek istediğim abdülkerim için zor ve duygusal bir maç olacak. konyaspor ile olan bir bağı var ne olursa olsun. 11 oynadığı maçta konyaspor'un küme düşmesine sebep olacak bir galibiyette duygusal olarak epey arada kalacaktır.

    bu açıdan sanki 11 başlamaması iyi olur gibi.

    sanchez ve nelsson ikilisi iş görür gibi. nelsson'un kesiciliği ve sanchez'in abdülkerim'den daha seri ve hızlı olması konyaspor'un hızlı atakları için faydalı olabilir bize.

    abdülkerim ile ilgili şunu kabul etmeliyiz ki prag maçıydı sanırım sakatlandığından beri eskisi gibi savunma arkası paslar, ortalar vb. paslar atamaz oldu. oyun kurulumunda da katkısı azaldı. bu konuda biraz özgüveni kaybolmuş bence. son zamanlarda oynadığı maçlarda milyon kere gözünün önünde kanatlardan açık alana koşu yapan oyunculara top atmaya cesaret edemedi. ya da atsa da çok hızlı attı. sakatlığı öncesi top kalitesini göremedik.

    sanchez duran top hava toplarında da işe yarayacaktır. bence sanchez bir tık daha ideal olur oynarsa.

    ya da bir delilik yapalım ve 3'lü oynayalım. cidden bunun nasıl olacağını izlemek isterdim. solda abdülkerim sağda nelsson ortada ise sanchez. sanchez ön libero gibi oynar. konyaspor'a karşı gereksiz bir şey olur bu farkındayım ama yine de bir gün bu formasyonu görmek istediğimi belirtmek istedim. bu maça şampiyon olarak çıksaydık bence denerdik de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın