• 219
    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    konyaspor çok kötü takım, berbat oynuyor, küme düşmesi gerekir vs rakibi küçük gören, son 3 maçta kendi performansımızı ise yok sayıp hâlâ ayakları yere basmayan yorumlar görünce işin ciddiyetinin daha çok anlaşılması için biraz istatistik vermek istediğim maç.

    öncelikle 2018-2019 galatasaray dahil son 5 sezonda "şampiyon" olan takım, o sezon deplasmanda konyaspor'u yenmeyi başaramamış. (bkz: #3597624)

    geçen sene ahmakça ilhan palut'u gönderdikten sonra süper lig tarihinde görev yaptığı ilk beş maçta gol sevinci dahi yaşayamayan ilk yabancı teknik direktör olan aleksandar stanojevic yönetiminde bile çıkıp bize 3 atıp 2 saydılar ve okan buruk ile yakaladığımız 14 maçlık galibiyet serisi bitti. torreira, icardi ve abdülkerim'in sahada, okan hocanın da kenarda o dönem için en kötü performanslarından biri konya'ya denk gelmişti.

    konya'da oynanan son 3 maçın tamamını kaybettiğimiz her yerde yazılıyor. ama bunun lanetli torrent dönemi hariç (biz 13. bitirirken konya fenerle 2.lik için kapışıyordu) diğer maçlarda sürpriz sonuç olarak kaybettiğimizi hatırlamak lazım. mesela fatih terim ile gol averajıyla şampiyonluk kaybettiğimiz 2020-2021'de ismail kartal yönetiminde konyaspor'a 4 gol yiyerek kaybettik. o maç ilk 11 başlayan ve 2 gol atan erdon daci daha 21 yaşında ligde belki de ilk gollerini gelip bize atmıştı.

    yine fatih terim dönemi galatasaray ve konya stadı denince süper kupa finalinde saffet susiç ve akhisar'a şampiyonluk verdiğimizi unutmamak gerekiyor.

    konyaspor düşme tehlikesi yaşamasına rağmen mesela guilherme haubert sitya 5 gol 7 asist ve 7,37 sofa rating ort. ile sezonun en istikrarlı üst düzey performans gösteren oyuncularından biri. fener maçında iki adım önde ofsaytta kalmasa kontradan cezayı kesebilecek ndao, ara transfer öncesi son maçta istanbulspor ile ali sami yen stadyumu'nda bize şok yaşatıyordu hatırlarsanız. korner dönüşü tek başına gidip 30. dk 2-0 geriye düşecekken var'dan gelen penaltı ile 1-1 olmuştu. yine son zamanlarda bir diğer zayıf karnımız olmaya başlayan yan ve hava toplarında cikalleshi ve 1,96'lık n'zonzi ciddi tehdit. ayrıca tıpkı fenerbahçe'nin hücumda bolca yaptığı gibi orta saha oyuncuları oğulcan ve soner sık sık ceza sahasına ekstra koşu atarak arkaya çıkarılan toplarda yay civarında bomboş şutlar ile son maçlarda goller ve gollük pozisyonlar yakaladı.

    işin özü, hiç öyle küçümsenecek bir rakip ve maç değil. ayrıca futbolda dün yoktur. tek maçlık finalde sahada daha çok isteyen, ciddiyetle hazırlanan ve sahada en iyi performansını kendinden emin şekilde yansıtan kazanır. bizim camia olarak sürekli bunu konuşmamız ve ciddiye almamız gerek ki konsantrasyon slogan ve pankart olarak kalmasın, oyuncuların zihinlerine en ufak boşluk kalmayacak şekilde yerleşsin. doğru soruyu iş işten geçmeden önce sormak gerekir.

    siz böyle mi geldiniz bu yerlere?
App Store'dan indirin Google Play'den alın