resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11556
    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında hatalar yapmis teknik adamimiz. oncelikle sahaya cikan ilk onbirin yanlis oldugu oyun devam ettikce ortaya cikti ama mac oncesine baktigimizda hemen herkes bu onbir ile baslanmasi gerektiginde hemfikirdi. yani mac oynandiktan sonra hocaya atip tutmak kolay ama mactan once bizler de ayni fikirdeydik, demek ki olani onceden gormek cok kolay ve hep yapilabilecek bir sey degil.

    abdulkerim sallaniyor, sanchez'in girmesi lazim fikri hemen hemen herkesteydi. sanchez kotu oynamadi ama top cikarmada apo'lu bir dizilise gore cok geride kaldik, fener 10 kisi kalana kadar da yedigimiz baskilardan top cikaramadik dogru duzgun. belki de nelsson sola, sanchez saga gecmeliydi ama bu sefer de baski komple sanchez'in uzerine yapilabilirdi. bu maca ozel sanchez-apo ikilisi belki de daha dogru olurdu ama nelsson'u da bu formuyla kesmek her babayigidin harci degil.

    diger adam ziyech. gecen sene zaniolo'nun ferdi'yi nasil darmaduman ettigini gorup, fiziksel olarak hayvani adamlari karsisina koymak dusunulebilirdi. baris alper ya da zaha mesela. hem fiziksel olarak zayif hem de ferdi karsisinda cabukluk konusunda cok geri kalan ziyech'in burada olmayacagi acikti ama tabi kimse mactan once ziyech olmasin diyemezdi. hatta mac icinde bile sifir varlik gosteren ziyech belki bir sut atar falan diye bir turlu oyundan alinamadi. ona da yanlis diyemeyiz tam, zira gol atmak icin baska hic bir ihtimalimiz yok gibi oynadik butun mac ama neyse.

    berkan oyuna cok onceden girmeliydi, mac boyu dokulen demirbay'in yerine belki de ilk onbirde olup fred-djiku ikilisinin sertligine tempoyla cevap verebilirdik. ama bunlar tabi yine maci seyrettikten sonra. sol bekin yerine oyuna girmesi ise bana gore tam bir facia.

    hoca zaten son bolumde iyice kontrolu de kaybetti. tete'ler, vinicius'lar sacma sapan hamlelerdi. gercekten son 10 dakika bile oyunu rakibin kalesine yikamayacaktiysak, gercekten belki de ziyech oyunda dursa daha iyiydi. iki sut, duran top tehlikesi olabilirdi en azindan.

    hoca'nin bu kadar dagildigi mac olarak gecen sene 2-1 kaybettigimiz konya macini hatirliyorum, belki bir de bu seneki hatay maci. cok nadir oluyor ama tam bir dagilma oluyor. orta sahayi bosaltmalar, 6 forvetle falan maci bitirmeler. bunlari da hallettigi zaman cok buyuk hoca olacak, buna eminim. fatih terim'in de nazar boncugu yaptigi bir 4-0'lik fener maglubiyeti vardi ilk senesinde, sonrasinda olgunlasti ve basarilar artarak devam etti. aynisini okan hoca icin de diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın