• 178
    ---------muslera
    kaan-nelsson-abdülkerim-köhn
    ----torreira---berkan---
    barış----mertens-----kerem
    -----------icardi

    11'iyle çıkmamız gereken maçtır.

    kerem demirbay'ın ayağı her ne kadar ortalama üstü olsa da, hücumlarımıza ekstra bir şey kattığı yok. defansta da zaten iyi değil. onun yerine defansı iyi, mücadeleci berkan'ı oynatmamız orta sahada bize defansif anlamda güç katar. ayrıca torreira da hücuma biraz daha güvenle çıkar. aralara attığı paslar, ön alan baskısı falan işimize gelir.

    sağda kerem aktürkoğlu'nun oynaması da bizim için daha iyi çünkü o da hırslı ve bu maçta yapacağı olumlu şeylerle bir anda kendini tekrardan sevdirebilir. önünde bu fırsat varken iyi değerlendireceğini düşünüyorum.

    santraforda da zaten her türlü icardi oynamalı. o bölgeye zaha'yı düşünenler olacaktır ama zaha'nın ölümüne kapanan bir konya'ya karşı etkili olacağını düşünmüyorum. maçın gidişatına göre oyuna girmeli ve bu da 60-70 arası olmalı. zaten yedekten oyuna girebilecek adam akıllı bir tek zaha olacak. zira skora ihtiyacın olduğunda kerem demirbay'ı alırsan, defansif zafiyetiyle kontrataklarda başımıza iş açabilir. aynı şekilde ligde daha golü bulunmayan tete'nin oyuna girmesi bizi düşürebilir.

    o yüzden maçı mümkün mertebe önde götürmeliyiz ki strese girmeyelim. tabi bunun için de kontrolsüzce saldırmamak gerekiyor. topu ayağımızda tutalım, maçın temposunu her saniye belirleyen taraf olalım ve topun değerini bilelim yeter. zaten en önemlisi de topun değerini bilmek. son maçlardaki gibi basit top kayıpları yaparsak işte o zaman eziyet olur bizim için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın