resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11485
    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı hakikaten tat kacirdi, ciddi tat kacirdi. eminim hepimiz ayni seyi hissediyoruz. tatsiz, tuzsuz, icimizde bir okuz... sampiyon olsak da ayni coskumuz olmayacak maalesef.

    gelelim okan hoca'ya. tanim: ilgili macta formsuz, tutuk, ve basarisiz olan rekorlar sahibi teknik direktor. oyuncular macta cok tutuktu, rehavetteydi, konsantrasyon kaybi apacik sekilde gorunuyordu. ikinci toplari cok fazla rakibe verdik, rakip kadar mucadele etmedik. ziyech ferdi'yi cok kisillestirdi, demirbay sacma topuk paslari denedi, mertens kayboldu, kohn'un tedirginlikten ayakgi birbirine dolandi vs vs. hoca takimi toparlar, oyunculari uyandirir, biseyler yapar diye dusunuyordum. mac icerisinde oyuncu degistirmeden taktiksel dokunuslar yapar diye bekledim. ziyech ile baris en azindan bir yer degistirir, ne bileyim calismayan seylere dokunur diye dusundum. cunku o teknik direktor, yukaridan bakan adam, maci okumasi gereken insan. fakat hoca'ya bugun ne olduysa, hocam da oyuncular ile belli ki ayni ruh hali icerisine hapsoldu. tutuk, uykuda, ayni seyleri tekrar tekrar izler halde, ne motivasyon anlaminda ne de taktiksel bir pozitif dokunus yapmadi hoca. kaba tabirle bugun okan hoca mac boyunca uyudu. bunu suna bagliyorum, bence bugun hoca duygularina yenik dustu. bugun gol yiyene kadar hoca dusunurken karar adimlarinda rasyonel davranamadi. oyuncular hata yaptikca, bi dahakine olur, simdi toparlar diye diye bekledi. cunku oyle olmasi gerekiyordu, tum beklenti buydu, hoca herseyi gordu gormemesi mumkun degildi, fakat ingilizce tabiriyle bugunku "wishful thinking"i, yani husn-u kuruntusu, hocayi bagladi. ayni oyun farkli baglamlarda oynansaydi, okan hoca eminim izledigi o oyuna mudahele ederdi. cok uzattim, kisaca macin anlamiyla birlikte okan buruk bugun duygularina yenik dustu, o da oyuncular gibi bazi seyleri kisisellestirdi, ve rasyonel kararlari veremedi.

    gelgelelim istifa etmesi, bu takimin hocasi olmamasi fln... bunlarin konusulmasi gercekten abes. galatasarayin tarihine simdiden rekorlar ile gecmis, ve bugun de goruldu ki yonetimin bu sezon gerekli takviyeleri yapmadigi bir yerde baris alper, sacha boey, berkan, kaan ayhan, otuzyedilik mertens, yarim icardi ile haftaya 1 puan ile sampiyon olabilecek senaryoya sahip teknik direktordur kendisi buralara adim adim yukselerek, akhisarla, basaksehirle kupa alarak geldi. okan buruk'u okan buruk yapan da tam olarak bu. liyakati ile burada, ve hala gelisime acik. bugun ciddi manada basarisiz olmustur. fakat bu basarisizligindan ders cikarabilecek akil ve potansiyel okan buruk'ta var.

    sunu da eklemek gerek, bugunki travma tum galatasaray camiasina yazar. rakibi kucumseyen, sampiyon olmadan neredeyse sampiyonluk kutlayan taraftara, bu ortami yaratan yonetime, yeterli mucadele gostermeyen futbolculara, ve tabii ki okan buruk'a. bugunku mac 1 haftadir oynaniyor ve kaybedeni galatasaray oldu maalesef. en buyuk pay okan hocanin da olsa herkes ozelestirisini yapmali. yalnizca son 25 yillik derbi tarihine bakmak boyle maclarin ciddiyetini gormek icin yeterli. hayat galatasaray camiasi olarak hepimize bugun tatsiz bir ders verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın