• 15
    öncelikli olarak iki takım arasındaki karşılaştırmanın stadyumun (alsancak yada izmir atatürk stadı-konya atatürk stadı) şekli şemali yeterliliği üzerinde olan kısmında konya'ya haksızlık yapılmaması gerekmektedir. çünkü iklim açısından izmir'de bulunan alsancak stadı son derece elverişli şartlara sahip olsa da (bu sene alsancak stadında maç izleyen bilir) saha bataklık-balçık tarlasından beter hale gelmiştir. stadın yapısı; bir tarafı (liman tarafı) bina, diğer tarafı (genelev tarafı, yada tepecik diyelim) ağaç ve duvardan ibarettir. senelerdir izmir'in süper ligde takımı yokken yani halihazırda "yea zaten tek büyük bir stad var (atatürk stadı) onu da yıkarsak yenileme için galatasaray, bjk, fb geldiğinde ne yaparız" bahanesine saklanma durumu da yoktu, izmir'in en merkezi (müsait) yerinde, yıkardın atatürk stadını aslanlar gibi yenilerdin, yanında atletizm pisti var, kapalı spor salonu var al sana spor kompleksi. ama maalesef ekonomik krizin etkisi ve siyasi yaptırımlar (akp-chpli izmir büyükşehir belediyesi) (konuyu bilmeyenler için açayım biraz izmir metrosu bile siyasi nedenlerden dolayı belediyeye sürekli ihale iptali ve ödenek verilmemesi sebebiyle geciktirilmekte (malum tayyip ve gavur izmir çekişmesi) ancak ve ancak 2016 adaylığı sayesinde çiğli tarafında yeni bir futbol stadı yapılması düşünülmekte.
    gelelim konya tarafına, şu an kullanılmakta olan atatürk stadının hem tribün (izleyen) hem de saha-zemin (oynayan) açısından yetersizliğinden bahsetmeye gerek yok ancak şu an varolan proje ile 33.000 kişilik güzel bir stad projeleri var ve sanırım 2011-2012 sezonuna kadar bitirilmesi planlanmakta. (tayyip+yeşil sermaye) (konyaspor süper lig'e çıkarsa kesin yetişir kesin)
    yok efendim konya zemini buzmuş vs nedenler bahane değil benim için, erzurumspor çıksa lige çok soğuk diye maça mı çıkmayacağız. olumsuz şartlardan dolayı göz göre göre sakatlığa prim verenler utansın. gönlüm tabii ki cillop gibi zeminde oynanan futbolu insan izlemesi için yapılmış stadyumlarda tribünde izlemek.

    maç ile ilgili olarak futbolun dışında çok şey dönmekte ve işin siyasi boyutunun da olması biz komplo teorisyenlerinin ağzını daha da sulandırmakta, -severiz biz, beyin jimnastiği oluyor-
    herşeye rağmen biz saha içine dönelim, sözkonusu iki takım maçtan 15 gün önce * alsancak stadında ligin son maçını oynamış ve altay konyasporu 4-1 mağlup etmişti.
    altay da tiago nun kırmızı kart görmüş olması ve cezalı olup oynamayacak olması tabii ki handikap lakin senelerdir play off kabusunu tekrar yaşamamak ve süper lige çıkmak için kazanmak zorunda; zira konyaspor a beraberlik dahi yetmekte, her ne kadar eleminasyondan lig statüsüne çevrilmiş olsa da iş yine bir nebze final maçı havasına girmiş oldu. bu tip maçlarda (finallerde yani) herşey ortada olacağı için ve iş bir zahmet siyasi vb tartışmalardan uzak gerçekten de hak edenin kazanması,süper lige çıkması ve gelecek sene(ler) süper ligin hakkını verecek bir yapılanmaya gitmesi dileğiyle....

    not: izmirliyim, gönlüm altay'ın kazanmasından yana galatasarayım için. (izmirim'de galatasarayım'ı izlemek için)
    konyaspor kazanırsa altay kazanmış kadar sevinirim diyemem ama konya'da yaşayan galatasaraylı renkdaşlarım için sevinirim.

    galatasaray türkiye'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın