resim
Arda Kardeşler
Görev:Hakem
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 892
    kötü hakem, kötü insan, art niyetli şey.

    kendisine "aptal" demek bile hakaret davasına sebep oluyor ama "allah belanı versin" demekte bir sıkıntı yokmuş.

    https://kazanci.com.tr/gunluk/cgk-2014-2-328.htm

    https://barandogan.av.tr/...meler-ve-sozler.html

    allah o kötü kalbine göre versin.

    --- alıntı ---

    1. meziyetsiz, karaktersiz: sanığın, müşteki infaz koruma memuruna söylediği kabul edilen “beceriksiz herif, meziyetsiz, karaktersiz… artık bırak bu işi, emekli ol git, insanları mağdur ediyorsun” şeklinde ve kaba hitap tarzı niteliğindeki sözler hakaret suçu oluşturmaz (y18cd-k.2017/11006).

    --- alıntı ---

    sen karaktersizsin arda.

    --- alıntı ---

    14. adam değilsin: sanığın, kolluk görevlisine söylediği iddiası olan “adam değilsin” ifadesinin katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı söz niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, kanuni olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçe ile hakaret suçundan mahkumiyet kararı verilmesi, bozma nedenidir (y4cd-k.2021/15090).

    --- alıntı ---

    sen adam değilsin arda.

    --- alıntı ---

    15. “hanzo” kelimesi: sanığın katılana hitaben söylediği “hanzo” şeklinde kaba hitap tarzı niteliğindeki sözün, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurları oluşmaz (y18cd-k.2018/14285).

    --- alıntı ---

    sen tam bir hanzosun arda.

    --- alıntı ---

    25. seni hakem yapanı : sanığın katılana yönelttiği ve mahkemece kabul edilen “seni hakem yapanı” şeklindeki sözlerinin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı davranış, ağır eleştiri niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, yasal olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçe ile mahkumiyet kararı verilmesi, bozma nedenidir (y4cd-k.2021/5762).

    --- alıntı ---

    seni hakem yapanı arda.

    --- alıntı ---

    31. ne mal olduğunuzu biliyorum : olayın tek görgü tanığı olan k.ç.’nin duruşmadaki ifadesine göre, sanığın sarfettiği, “ben sizin ne mal olduğunuzu biliyorum” şeklindeki sözlerin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba söz ve ağır eleştiri niteliğinde olduğu, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, yasal olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçeyle mahkumiyet kararı verilmesi, bozma nedenidir (y4cd-k.2014/31186).

    --- alıntı ---

    biz senin ne mal olduğunu biliyoruz arda.

    --- alıntı ---

    39. aç avukat: sanığın katılana hitaben söylediği kabul edilen “çık dışarıya terbiyesiz, aç avukat parasız kalınca böyle gelip saldırıyorsunuz.” biçimindeki ve kaba hitap tarzı niteliğindeki sözlerin, muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurları oluşmaz (y4cd-k.2023/17767).

    39a. avukat bozuntusu: sanığın şikayetçi avukata “avukat bozuntusu, sen kimsin lan.” şeklinde onur ve saygınlığını rencide edecek biçimde hakaret ettiği yerel mahkemece kabul olunmuştur. kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövme fiilini oluşturması gerekmektedir. yargılamaya konu somut olayda; sanığın katılana yönelttiği sözlerin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurları oluşmaz (y4cd-k.2023/13396).

    39b. avukata yalancısın demek: sanığın savunması bir bütün olarak değerlendirildiğinde, alacaklı vekili olan şikayetçi avukata karşı söylediği kabul edilen “sen ne biçim avukatsın, yalancısın” şeklindeki sözlerinin yapılan icra takibinin haksız olduğunu bildirmeye matuf olması karşısında, yasal olmayan gerekçeyle mahkumiyet kararı verilmesi, bozma nedenidir (y4cd-k.2014/12843).

    --- alıntı ---

    senin aç avukatların mı var arda?

    --- alıntı ---

    47. parayı ödeyemiyorsan geceleri işe çık: sanığın, bir süre katılana ait iş yerinde çalıştığı, iş ilişkisinin sona ermesinden sonra sanığın katılana gönderdiği mesajda “1000 tl parayı ödeyemiyorsan geceleri işe çık” sözünun hakaret suçu oluşturduğu iddia edilen olayda; sanık tarafından gönderilen mesaj içeriğinde yer alan ve hakaret olarak kabul edilen ifadenin katılanın, onur, şeref ve saygınlığını rencide edici edebilecek boyutta olmayıp, ağır eleştiri niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarını oluşturmadığı gözetilmelidir (y4cd-k.2023/20761).

    --- alıntı ---

    hakemlik parası az geliyorsa akşamları işe çık arda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın