• 8121
    2023-2024 sezonunda 35. hafta itibariyle 2. olan takım.
    tabii son 3 maç kala, hele bir de deplasmandaki gs maçını düşünürseniz 6 puan ciddi bir fark. lakin işler kesinleşmeden konuşmak doğru olmaz. fenerbahçe eğer bu ligde 2. olduysa bunda -bence- en temel etken ali koç'un kongre üyelerini topladığı ancak arada ali koçun da doğum gününün kutlandığı toplantı, u19'a karşı icardi'nin 1. dakika gol atması ve ismail kartal'ın oly maçındaki akılalmaz değişiklikleridir.

    fenerbahçenin erken kondüsyon yüklemesinde çok ters bir durum yok bana göre. çünkü onların planlama şu şekildeydi: bizim ön hatta çok tecrübeli ancak çok yaşlı 2 oyuncu ve arkada sakatlık eğilimi olan fred var. buna ek galatasarayın şl serüveninden dolayı (tıpkı şl'ye katılan diğer türk takımlarında olduğu gibi) aralık-ocak'ta pili biter. biz de şubat sonuna doğru puan farkını açmış oluruz.

    teoride hiç de mantıksız gözükmüyor. burada hocalıği da yapabilmek önemli. yoksa her ne kadar tadic'in oynadığı takımlar belli olsa da fred ve dzeko gibi adamlar çok üst düzey teknik direktörlerle uzun süre çalışmış adamlar. bu adamlar nerede ne yapılması gerektiğini zaten kartal'dan daha fazla biliyorlar. sen ilk 10 haftada puan kaybetmek istemiyorum diye içerideki istanbul, konya, karagümrük, hatay vs. gibi maçlara bu adamları direkt sürersen bunun acısı 30. haftadan sonra çıkıyor.

    bu arada şahsi görüşüm şudur: ligin ikinci yarısına yabancı var ile çıkmış olsaydık bence ligin 2.'si fenerbahçe bile olmayabilirdi. çok kritik yerlerde yarışa tutturuldular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın