• 374
    memleketimin takımı.

    galatasaray'ımıza da 2 şampiyonluğu yolunda doğrudan aldığı 2 beraberlik ile dolaylı yoldan etki etmiş bir kulüptür. averajla şampiyonluğu kaybettiğimiz 2020/21 futbol sezonunun sondan bir önceki haftasında tüm rakiplerimiz puan kaybederken o günkü lider beşiktaş ile puanları eşitlediğimiz maç, kendilerini deplasmanda 1-4 yendiğimiz, emre akbaba'nın 1 penaltı kaçırdığı 11 mayıs 2021 denizlispor galatasaray maçıdır. galatasaray'ın ve galatasaraylıların bu sebeplerden dolayı denizli ile hep güzel anıları mevcut.

    fakat kulübün kendisi soygun üstüne soygun yemiş, türkiye'nin en zengin kentlerinden birinin ekibi olmasına ve yönetiminde sürekli şehrin ileri gelen ailelerinden bireyler yer almasına rağmen bu soygunlar devam etmiştir. sahipsiz bırakılmış, kasası boşaltılmış, yönetimleri kendi reklamını yapıp işler sarpa sardığında kulübü terk etmiştir.

    31 mart seçimlerinde koltuğunu 13 sene sonra rakibine devreden osman zolan'ın kuruculuğunu yaptığı denizli fk isimli de bir oluşum bulunmakta idi. denizlispor'un en büyük taraftar grubu yeşil cephe'nin önünü aldığı büyük bir grup, denizli fk gibi oldumcuk projelere karşı tepkisini göstererek denizlispor'un ayaklandırılmasını talep ediyor. fk projesi, osman zolan'ın seçimi kaybetmesi ve denizli'de yerel siyasetin en ufak ilçeden büyükşehire kadar koltuk değişimine sahne olması sebebiyle rafa kalkmış gibi gözüküyor. yeni büyükşehir belediye başkanı bülent nuri çavuşoğlu'nun seçim döneminde denizlispor'a ilişkin beyanları da sık sık gündeme geliyor. yeni belediyelerin denizlispor'a destek olmak istediği belli olsa da büyükşehir belediyesinin 11.5 milyar liralık kısa vadeli borç yükünü devralması bu konuda bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

    denizlispor için gelecek pek de parlak gözükmüyor. asgari ücret alan futbolcular, 5 aydır maaş alamıyor. kendilerine verilen çek dahi karşılıksız çıkmış. 3. lige düşmesi kesinleşti ve seneye maddi zorluklar ile oradan da düşme ihtimali gayet yüksek.

    halbuki denizlispor lige hep renk katmış, önemli bir futbol ekibiydi. kentin sahiplendiği, şehrin merkezindeki atatürk stadyumunun hem zemini hem tribünleriyle futbol oynamaya oldukça elverişli bir ortama sahip bir kulüptü. denizli'de hiç bozuk bir zemin, futbolu terörize eden bir taraftar topluluğu hatırlamıyorum. rezalet geçen sezonlar hariç iyi bir tribün doluluk oranına ve her halde anadolu şartlarında harika bir futbol iklimine sahipti. denizli genel anlamda sporu seven ve oldukça sportmen bir şehir. şehrin takımı merkezefendi basketbol, basketbol süper liginin en yüksek doluluk oranlarından birine, aynı zamanda en centilmen tribünlerinden birine sahip. futbolda da bundan farklı değildi.

    günün birinde umarım tekrardan en yukarılarda izlemek nasip olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın