• 55
    --- alıntı ---

    "hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! çocuklar geleceğindir. çocuklar geleceği yapacak adamlardır. fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! hiç olmazsa yetiştirmek lüzumuna inansınlar! okullardan başka; gazeteler, küçük dergiler köylere kadar yayınlanıp dağıtılmalıdır. bizim köylümüz ne gazete ne dergi okumaz. bilenler bilmeyenleri toplayıp, okutmayı, onlara okumayı anlatmayı bir vazife bilmelidir."

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    "gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakarlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim."

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    "bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. yalnız bir kuvvet vardır. o da millî egemenliktir. yalnız bir makam vardır. o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir."

    --- alıntı ---

    ulusal egemenliğin yerleşmesi için o bilince sahip bir toplumun oluşmasının gerekliliği, bunun için de anne ve babaların evlatlarına o eğitimi aşılamalarının önemini ne kadar doğru sözlerle vurgulamış paşam.

    edep, adap, efendilik, okumak, görgü ve eğitimin tekrar saygınlık kazanacağı günleri bu topraklarda görmek dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın