• 1
    zihinsel problem yaşayan fenerbahçelilerin uydurduğu, artarak süren hezeyana kalıp yeni metrik.

    mavi gözlü zengin bir arkadaşın uydurması olan bu metriğe göre son 5 sezonun süper lig puan lideri fenerbahçe 0 şampiyonluk almış ve bu akla, mantığa, vicdana, adalete sığmıyormuş.

    bu iddia incelendiğinde ilk olarak son 5 sezonun neye göre belirlendiği problemi ortaya çıkıyor. 2023/24 sezonu halen devam etmekte ve şampiyonun kim olacağı bu iddiayı ortaya atanın beyan tarihi itibari ile matematiksel olarak kesinlik kazanmış değil. bu sezonu dahil etmeden hesaplama yapıldığında hesaba dahil sezonlar 18/19, 19/20, 20/21, 21/22 ve 22/23 futbol sezonları. bu beş sezonun puanları toplandığında lider galatasaray'ın 349 puan toplayarak 2 şampiyonluk kazandığı görülmekte. ikinci beşiktaş 348 puanla 1 kez şampiyon olmuş, üçüncü trabzonspor 337 puan toplayarak 1 kez şampiyon olmuş. son olarak da beşinci başakşehir 311 puan toplayarak 1 kez şampiyon olmuş. bu hesaba göre dördüncü fenerbahçe 334 puan toplayarak hiç şampiyonluk kazanamamış.

    şimdi yukarıdaki hesabı yapmak bile yaparken bana salakça geldi. niye? e çünkü her sezon birbirinden bağımsız dinamiklerle gelişir, 5 sezon boyunca 3. olan bir kulüp de puan tablosunda lider çıkabilir, sezon sayısı arttıkça orta sıra takımı olarak ömrünü sürdüren takımların dahi olduğundan yukarıda görülme ihtimali olabilir. ben başkan olsam şu gerçekliği söylemeye utanırım. yine niye? çünkü şu tablodan çıkartılacak tek analiz fenerbahçe'nin kronik bir kaybeden olduğudur. başkan da biz sürekli kaybetmekten yorulduk, bakın düzenli olarak yarışa katılıp kaybediyoruz, bir kerecik de biz şampiyon olsaydık ne olurdu tarzında bir hezeyan yaşamaktadır.

    bu mavi gözlü zengin şahsın 5 yıllık puan tablosunda lideriz beyanı bu şekilde bakıldığında apaçık bir yalan. içinde bulunduğumuz 2023/24 sezonunu da katarak bir hesap yapıyorsa bu çok daha büyük bir utanç kaynağı. düşünün ki bir başkan, yarışta olan kulübünün bu sezon da şampiyon olamayacağına inandığından dolayı son 5 sezonun puanlarını toplayıp biz şampiyon olamadık, burada bir adaletsizlik var demeye kalkıyor.

    sosyal medyayı gezerken denk geldiğim, belki pek çoğumuzun da gördüğü bir bilgi daha eklenmeye değer bu konu hakkında. fransız temsilcisi olimpik marsilya, ligue 1 tarihinin en çok puan toplayan takımı konumunda. son 30 sezonda bu ekibin yalnızca 1 (bir) şampiyonluğu bulunmakta.

    yahu el insaf be. batık esnaf eski defterleri karıştırırmış hesabı yalan üstüne yalan uydurarak gerçekleri çarpıtmaktan bıkmadılar. 28 şampiyonluk yalanı bir taraftan, sahte kahramanlık hikayesi diye general harrington kupası bir yandan, fetö iftiraları bir yandan, sporu terörize etme çabaları bir yandan, beslemeler bir yandan, uydurma hikayeler bir yandan, galatasaray özentilikleri bir yandan. en son da bu çıktı. neymiş, son 5 sezonun puan tablosuymuş. peh!

    şu zeka seviyesindeki insana neyi nasıl anlatacaksın ki? yani belirli bir yaşa gelmiş, ufacık matematik bilen, okulun kapısından içeri adım atmış ortalama zekaya sahip bir insanın şu lafı duyup da h... oradan dememe şansı yok. fakat öyle bir kitle var ki insana dünyanın en kolay işi fenerbahçe başkanı olmak gerçekten dedirtiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın