• 153
    tuttuğumuz takımın güzel oynayarak kazandığı bir avrupa maçını anlatsa çok keyif verecek kişi. mesela 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçının ilk yarısını bu abimiz anlatsaydı hiç sırıtmayacaktı. ancak ortaya anlatıma uygun bir görüntü olmayınca, arada bir de futbol iklimimizin nefret havası girince, ister istemez irrite edici bir durum oluşuyor.

    kaldı ki 18 nisan 2024 fenerbahçe olympiakos maçı avrupa kupası çeyrek final maçı. sahadaki oyun kötü de olsa, işler terse de gitse sonuçta az biraz abartmaya değer bir şey var ortada. b36 torshavn gibi dandirik takımlara oynanan, ön elemenin ön elemesi avrupa kupası maçlarının saçma sapan abartılmasıyla başladı bu işler.

    2006'lı 2007'li yıllarda, avrupa kupası maçlarının dsmart'a geçmesiyle temelleri atıldı bu olur olmadık maçta sapıtma işinin. 5 senelik mutlak digitürk hakimiyeti sonrası, "biz yayınlıyoruz diye maç daha güzelmiş" gibi saçma sapan bir anlatma refleksiyle çıkıldı yola. sosyal medyanın gelişiyle spiker linçleme işi başlayınca işler içinden çıkılmaz hale geldi. bir de devlet televizyonunun branş ayırt etmeksizin "dayadığı" hamaset "emir telaki edilince" tamamen çileye dönüştü bu işler.

    mesleğe 2010 sonrası başlamış olanları bir nebze anlarım da alp özgen gibi yıllarını vermiş adamların bile, maç alabilme adına, bu tarz güdümlere girmesi gerçekten üzücü. ama bir yandan da kamuoyunun dayattığı bir konu. mesele 18 nisan 2024 fenerbahçe olympiakos maçında saçmaladığı için galatasaraylıların eleştirisi mi, yoksa anlatması gerektiği kadar anlatsa fenerbahçe taraftarından yiyeceği linç mi noktasına kadar gidiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın