• 11
    şu an için maç kadrosunda 12 yabancı olacağı söylenen sezon. bu da her ne kadar bizim gibi takımların 11 yabancı ile sahaya çıkmalarını kolaylaştırsa da başka bir problemi beraberinde getiriyor= yedeğe konulabilecek yerli oyuncu.

    bu uygulamanın devam ettiği müddetçe özellikle ön taraftaki yabancı şişkinliğini bir şekilde azaltmak ve yerlerine uygun yerlileri koymak elzem. şu anki kadrodaki ön taraf oyuncularına bakalım:

    yabancı: ıcardı/vinicius (kiralık) /tete/hakim/mertens/zaha/zaniolo (kiradan dönerse)
    yerli: kerem aktürkoğlu/barış alper yılmaz/yunus akgün (kiradan dönerse)

    vinicius ve zaniolo gitti ve yunus geldi diyelim. elimizde en fazla 1'ini yedek bırakabileceğimiz ıcardi/tete/mertens/zaha ve hakim mevcut. içlerinde yedek bırakılabilecek en uygun kişi 37'lik mertens. bu da aslında şu demek oluyor. hiç bir transfer yapılmayan ortamda zaha/tete (veya transfer)/hakim ve önlerinde ıcardi. bizim hakim ve zaha ile çıktığımız tüm maçlar bizim için arızalı geçti. (en bilinen örnek iki hatay maçı)

    yedeklerin de türk olması gerekmekte. hadi diyelim avrupa şampiyonasından sonra barış alper veya kerem'den en az birisi gitti. elimizde ön tarafı yedekleyebilecek sadece iki türk oyuncu mevcut. bu da tabii transfer demek. ıcardi'nin arkasına gelecek türk forvet oyuncusunu da eklerseniz minimum 2-3 türk transfer demek. piyasada bu kadar bolluk var mı? hiç sanmıyorum.

    kerem demirbay sözleşmesi bitene kadar türk statüsünde. bu nedenle onu yedekte de bırakabilirsiniz, torreiranın yanına da bir yabancı çekebiliriz.

    defansta da emin bayram (dönerse) stoper yedeği olarak kadroya eklenir. ona ek olarak kaan ayhan'ı da yedek olarak düşünebiliriz. apokerim'in durumu nelson ve davindson'a göre değişir. ben geri dörtlüde çok büyük bir sıkıntı beklemiyorum.

    peki ne yapılabilir? ıcardi arkasında yedek bekleme isteği olan bir türk forvet bulmak lazım. ancak piyasada vinicius/gomis kıvamında tecrübeli, hafif kaşar bir türk forvet pek yok. sakatlıklar belini bükmese ve atipik olmasa belki cenk tosun denilebilirdi. o da büyük ihtimal yurtdışı/başakşehir yapar. ya erencan'a parayı dökeceğiz, ya da eren aydın'a gel otur diyeceğiz. zira a milli takım havuzunda dahi forvet yok.

    kanat/10 numara: burada da en makul seçeneklerden biri oğuz aydın gibi duruyor. ancak kulübü ciddi para isteyecektir. ona ek tete, ziyech ve zaha'nın birisi veya ikisinin satışı halinde yine bu mevkilere de yerli alternatifi bulmak gerekiyor, zira yedek kulübesinde sadece ve sadece 1 yabancı bulundurabiliyoruz.

    açıkçası uzun ve dağınık bir yazı oldu. ancak, 2024 yazını olabildiğince verimli geçirmek gerekiyor. yerli havuzu dar. a milli takım kadrosu da üç aşağı beş yukarı belli (alabileceğimiz ve alamayacağımız oyuncular). bu nedenle yerli transferini uzatmadan tamamlayıp yabancıya odaklanmak gerekecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın