resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 9014
    top kontrol yeteneğinin form ile ilgisi nedir anlamıyorum. eleştirildi diye bir oyuncu top kontrol etmeyi beceremiyor mu yani? hani topu alsa yüzünü rakibe dönse ama çalım denemeye, top sürmeye veya risk almaya korksa tamam eleştiriler yüzünden sinmiş oyunu etkilenmiş diyeceğim. ama kerem ya topu hiç kontrol edemiyor ya da aldığı topu 2-3 saniye içinde ezbere icardi'ye şişirip kaybediyor. eleştiriden etkilenmek bunun neresinde?

    dün barış alper sol kanada geçince kerem'in yapması gereken ne varsa hepsini harfiyen yaptı. top aldı, top tuttu, adam geçti, pozisyon hazırladı. üstüne de gol attı.
    kerem sol kanatta ne yapıyor peki? kenar çizgi ile icardi'nin yanı arasında bek ile stoper arasında bir yere konumlanıyor, o sıkışık alanda pas aldığında ya bir omuz darbesiyle ya da top kontrolünü kaybederek hızla top kaybediyor. kaybettiği topu kovalamama huyu türedi üstüne bir de. 1 maç 2 gol atıp 5 maç takımı sabote etmesi yordu.

    benim kerem'den beklediğim çıkıp gol atması falan değil. o işi yapacak icardi gibi bir makine, mertens gibi bir kalite var zaten. sen topu taşı, pozisyon hazırla, çizgiye inip orta kes golü zaten atarız. gol atmak için saçma sapan bir konumda bekleyip kaybettiği toplardan yediğimiz kontraları sayamadım. dün ilk 10 dakikada kaptırdığı toptan yediğimiz bir kontra vardı, sağdan oğuz çevirdi alanyalı forvet vuramadan nelsson son anda kesti. misal o golü yesek maç kim bilir nereye gidecek. sahada oynananı gördükçe kerem eleştirildiğinden böyle, haftaya 9 gol atacak muhabbetleri duymak iyice sıktı.

    dün maçtan çıktığı anda takım yağ gibi akmaya başladı. daha net nasıl izah edilebilir?

    (bkz: 15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın