• 12
    mevcut tff'nin bir ton hatası oldu ama bence en kritik olanı müsabaka hakemleri ile var hakemlerini ayırması oldu. çoğunlukla normal hakemlik kariyerlerinde yeterince başarılı olamayanlar var hakemliğine geçti ve bu da doğal olarak işleri daha kötü hale getirdi. eskiden halil umut meler maç yönetirken cüneyt çakır ve fırat aydunus var'da görev yapabiliyorken, şimdi emre malok ve hakan ceylan gibiler görev yapıyor.

    iyi hakem ile kötü hakemi ayırt edebilip, kritik maçlara var ile beraber daha isabetli atamalar yapılsa zaten sorun azalacaktı. ancak, ali koç ve acun ılıcalı'nın yabancı hakem önerisini dinlemeyi tercih etmişler. kendi başarısız hakemlerimizi var yaptık ve sonuç kötü oldu. başkalarının da başarısız hakemlerini alırsak yine sonuç kötü olur. sırf yapmak için yapılmış bir hamle olacak gibi görünüyor.

    bazı konularda özellikle galatasaray ve fenerbahçe arasında konsensüs sağlanmadan hakemlik sorunun çözülmesi mümkün değil. şu an imkansız gibi ama iki kulübün de ortak konularda bir araya gelebilmesi ve tff başkanı, yönetimi, pdfk ve mhk gibi konularda anlaşmaya varabilmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın