• 263
    kendimizi kandırmanın alemi yok, böyle bir şey yoktur. varsa bile en azından yeri dünya hayatı değildir. yeri dünya hayatı olsa bile kıytırık futbol müsabakalarında tecelli etmeyecektir.

    birileri bir şeyleri başarıyorsa bu ilahi güçler sayesinde değil, bazı faktörleri doğru şekilde bir araya getirebilmeyi başardığı içindir. birileri başarısız oluyorsa da bu ilahi gücün onları başarısız yapması değil, bir şeyleri yanlış yapması demektir.

    fenerbahçe'nin bir futbol maçında puan kaybetmesini ilahi adalet'e bağlamak ilahi görülen şeylere güçsüzlük atfetmektir. demek ki ilahi varlıkların gücü fenerbahçe'nin birkaç maçına yetiyor ama birçok maçına yetmiyor, fenerbahçe ilahi şeylerden daha güçlü anlamı çıkıyor. bu yüzden kullanımını doğru bulmuyorum.

    sanki fenerbahçe her şeyi mükemmel yapıyor da ilahi güçler müsade etmiyor algısı yaratılıyor. böyle bir şey yoktur. fenerbahçe çok kötü yönetilen bir takım olduğu için başarısızdır, galatasaray kötü yönetildiği zaman reaksiyon alabildiği için başarılıdır. bu bu kadar nettir.

    sadece ilahi şeylere, sadece dualara güvenen insanlar eninde sonunda kaybederler. başarı çalışmaktan, başarısızlık da iyi çalışmamaktan gelir. iyi çalışmayan bir insan, takım, oluşum ne kadar dua ederse etsin kaybeder. iyi çalışan bir takım da ne kadar karaktersiz olursa olsun, ne kadar hak yerse yesin kazanır. o yüzden galatasaray'ın şampiyonluğunun yolu iyi çalışmaktan ve rakibini sahada-masada alt etmekten geçer.

    kötü bir örnek : kuyumcudan 1 adet altın çalıp allah'a dua ederek kendini affettiren insanın elinde 1 adet altın vardır. hiçbir şekilde çalışmayıp 1 adet altın için dua eden insanın elinde 0 adet altın vardır. o yüzden birileri bir şeyleri çalıyor, biz de sırf çalmıyoruz diye şampiyon olmayacağız. çalışarak hak ettiğimiz için şampiyon olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın