• 48
    kendileri özelinde okan hoca'nın ligin sonlarına doğru final haftalarına girilirken sağ-sol bek ve kanatlarda statik oyuncuların aynı anda sahada olduğu oyundan vazgeçerek, ya her iki oyuncunun da hareketli, git-gel'i olan oyunculardan seçilmesi ya da asimetrik düzene -bir hareketli bir statik- dönmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
    dün ilk 11'i görünce bu ikilinin dönüşlerde sıkıntı oluşturacağını ve arkalarındaki barış ve köhn'e zorluk yaşatacaklarını az çok tahmin ediyordum. muhtemelen okan hoca rakibin zayıf olmasına bağlı olarak bu defonun çok da fazla sırıtmayacağını düşündü, olabilir, ancak son haftalara girilirken artık herkes can derdinde ve bu takım bundan 6-7 hafta önce ligden düştü denilen istanbulspor'a dahi nasıl zorlandı hepimiz hatırlıyoruz.
    özetle, bu fizik güçleri ile zaha ve ziyech'ın aynı anda sahada olmaları bizim için riskli, takım belki önde basarak kapacağı toplarla atakları yenileyebilecekken, rakibin baskısız çıkması ile tüm takım geriye fazladan 10-15 koşu atmak durumunda kalıyor, e icardi gibi, mertens gibi oyuncuları siz geriye ne kadar koşturursanız, ön taraf etkinliklerini de o denli azaltırsınız.
    bu nedenle sağ ve sol önde formda ya da formsuz kerem veya barış'dan biri mutlaka olmalı bence.
    denebilir ki kerem bekini ne kadar rahat oynatıyor, burada da zaha'ya göre demek daha doğru olur sanırım. aynı durum bekler için de geçerli aynı anda 2 sürekli git-gel yapan bek yerine birinin daha dengeli (defans kademesi açısından) olduğu bir yapı daha sağlıklı.
    aslında bekiyle - kanadıyla git-gel sıkıntısı olmayan bekler, önde basabilen ve gerektiğinde bekinin kademsine girebilen kanatlar en sağlıklısı ancak bunları sağlamak da bütçeye bakıyor...
    sonuç olarak, mevcut fizik güçleri ile zaha ve ziyech, anca biri ilk 11, diğeri ikinci yarıda hamle oyuncusu olarak girebilir seviyede maalesef...
    (bkz: 25 ocak 2024 galatasaray istanbulspor maçı)
    (bkz: 2 nisan 2024 galatasaray hatayspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın