resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:49
Uyruk:İtalya
  • 395
    (bkz: 26 mart 2024 avusturya türkiye maçı)

    iyi teknik adam ama böyle bir tokat yemesi gerekiyordu ve vakitlice gelmesi iyi oldu zira kazandığı maçlarda dahi yaptığı ciddi yanlışlar vardı. turnuvaya gitmeden önce bazı dersleri artık almış olmasını ümit ediyorum yoksa bir 2020 faciası daha yaşayacağız.

    - bir kere çok kötü formda kaleciler ile turnuvaya gidiyor oluşumuz hocanın en büyük şanssızlığı. en az 30 maçlık lig maratonunda kaleci hataları telafi edilebilir ama kısa turnuvalarda kalecin iyi olmak zorunda! iyi bir turnuvanın % 51'i kaleci işi bunu untumamak lazım . uğurcan çakır, mert günok, doğan alemdar... hepsi berbat formda. ülke içinde iyi forma sahip yerli kaleci yok şu anda. benim 2 senedir beğendiğim tek yerli kaleci bizim taraftar tarafından pek sevilmese de ertaç özbir ama o da ads başkanının yabancı futbolcu şehveti uğruna gönderildi zaten ads'nin bu sezonki hali de ortada, neyse.

    - milli takımın başka olmazsa olmazı ise kendi takımında sezonun büyük bölümünü oynuyan oyunculardan oluşması. yani oyuncuların fiziksel durum ve maç eksiği olmaması lazım. mümkünse de beraber oynama alışkanlığı olan topçuların bir arada seçilmesi gerekiyor (bizim gibi lejyoneri çok olan milli takım için çok zor bu durum) dolayısıyla istedikleri kadar yetenekli olsunlar arda güler, orkun kökçü, mert müldür, kenan yıldız, yunus akgün gibi futbolcular rotasyonda bulunsalar da ilk 11 olamaz bu takımda! kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz, hakan çalhanoğlu,abdülkerim bardakçı, ismail yüksek,çok beğenmesem de salih özcan bu takımın 11'inde net şekilde bulunması lazım. hatta teknik direktör ben olsam sağ kanatta veya bekte süper ligin en iyi çıkış yapan yerli futbolcusu oğuz aydın'ı net şekilde ilk 11'e yazarım. hatta bunun için barış alper'i forvet deneyebilirim. yusuf yazıcı ve irfan can da önemli kozlarım olur, bunlar maçın seyrini değiştirebilecek oyuncular.

    - samet akaydın stoper ve cenk özkaçar sol bek denemesinin artık bitmesi lazım. bu iki futbolcu da milli takım seviyesinde değil. yani hırvatistan bize es kaza gol atamadı diye bu iki adam da iyi savunmacı sanıldı.

    - stoper ikilisi sağda (stoper olarak kendisini beğenmesem de) ozan kabak solda abdülkerim bardakçı olması şart oğlu şart. iyi forvetlerle mücadele ediyor diye haftada 2 defa antrenman yapan milli kahraman(!) merih demiral 11 çıkmaması gerekiyor. zaten iki hazırlık maçında da ezim ezim ezildi.

    eyyorlamam ve eleştrilerim bu kadar.

    edit: real madrid'in şampiyonluğu erken alması arda güler ve milli takım adına oldukça olumlu, ismail yüksek'in lig sezonu kapamalı sakatlığı ise çok olumsuz oldu. umarım hazirandaki ilk maça kadar sakatlığı düzelir, zira milli takımdaki alternatifsiz oyunculardan birisi ismail. ve oğuz aydın...
App Store'dan indirin Google Play'den alın