• 38
    sezona iyi başlamış pilotumuz. bmw ile yarış kazanması gerçekten çok büyük iş. bilmeyenler için anlatalım bmw motosiklet yarışlarında çok başarısız bir marka. adamların 2009 dan önce yarış motoru bile yoktu zaten, yapınca çok başarılı bir sokak motoru yaptılar, bmws1000rr. çıktığı ilk yıl 4 büyük japonun sattığının toplamından daha fazla satıldı. tabi yarışlarda rezil oldu çünkü japonların 60 yıldan fazla tecrübesi var bu konuda, bmw daha yeni girmişti. motogpde honda ve yamaha yıllarca üstünlük kurdu bazen de suzuki. kawasaki ise wsbknın kralı, yıllarca en iyi motor onlardaydı, jonathan rea üst üste 6 kere şampiyon oldu. bu seriyi toprak yamaha ile şampiyon olarak kırdı. bmw ise son sıralarda sürünürken bu yıl wsbkdaki en iyi pilotu, toprağı transfer ettiler. o da ilk galibiyetini getirdi markaya. zaten bizi biraz da bu yüzden üzdü. adamda hayvani bir yetenek var. bu yeteneği motogpde göstermesi gerekir, geçen sene teklif aldı ama kabul etmedi.

    yaşı geçiyor. hala şansı var bence bu sezon bmwyi şampiyon yapabilirse 28 yaşında motogp denemesi yapabilir. motosiklette malesef böyledir dostlar wsbk hiç bir zaman motogpnin yanına bile yaklaşamaz. böyle psikopat bir pilotajın motogp görmesi gerekiyor. durumu şöyle anlatayım ronaldinhonun la liga 2 efsanesi olması gibi bir şey bu. kariyeri bu yönde ilerliyor umarım en üst klasmanda görürüz kendisini seneye.

    alçakgönüllüğüne gelince kendisiyle 30 saniye konuşma fırsatı buldum, çok samimi bir insandı. abi foto çekilelim yarışa çıkacağım dedi. özetle bu sene adını çok fazla duyacağız, umarım seneye gp de görürüz kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın