resim
Semih Kılıçsoy
Takım:Beşiktaş
Mevki:Santrfor
Yaş:18
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 183
    herkes niyet okumacı. ülkenin çığrından her gün daha da çıkması sonucu bu çocuklar arkalarına bakmadan kaçmaya devam edecek. semih milli takıma alınmış, sonra montella yetersiz görüp ümit milli takıma yollamış. beşiktaş buradan ayrı mağduriyet çıkarma peşinde. tff ile hesaplaşmalarının sonucu olarak bunu yaptıklarını iddia ediyorlar. garip.

    normal bir ülkede ise bu haber bile olmazdı. montella semih'i milli takım havası koklaması için çağırmış ve antremanlarda belli ki o kalitedeki stoperlerin arasında çocuğun bir şey yapmadığını görüp ümite yollamış. kaldı ki bugüne kadar semih hiç ümit milli forma bile giymemiş. bugün a milli takımın geniş kadrosuna çağrılması semih'in onore edilmesi ve kendisini buralara layık görüldüğünü hissettirme hareketidir. tıpkı sonrasında semih'in kendisini geliştirmesi için ümit milli takıma gönderilmesinin de kendisinin henüz geliştirmeye devam etmesi gerektiğini hissettirilmesi hareketi olduğu gibi.

    bu gereksiz bir hamleydi çocuk kalsa ne olurdu diyebilirsiniz. evet kalabilirdi ancak montella'nın onun faydasına bir kamp geçirmesini istemesi kadar doğal bir şey yok. semih yetenekli çocuk. ilerde iş yapabilir de. ancak bugün semih ülkenin milli takımı için yetersiz. bunu söylemek beşiktaş düşmanlığı değil. semih'in galatasaray maçında nasıl sahadan silindiğini gördük. hatta son 1 ay içinde semih'in performansı da düşmüş durumda. sezon sonuna kadar şu son 1 aydaki performansıyla oynasın geniş kadroya bile giremez. yeteneklilik başka, olmuşluk başka. forvet pozisyonunda havuzun dar olması 18 yaşında muhtemelen sahaya çıksa dizleri titreyecek olan çocuğun milli olmasını gerektirmiyor.

    bu çocuk avrupa şampiyonasında ilk 11 oynayabilir mi? sanmam.
    peki avrupa şampiyonasında 1-0 geride olduğumuz portekiz maçının 80. dakikasında semih'i her şeyi değiştirsin diye oyuna alır mıyız? sanmam.
    o zaman bu çocuğun ümit milli takımda tecrübelenmesine neden bu kadar tepkiliyiz?

    bu çocuğun şuan milli takımda tek oynama potansiyeli 3-0 önde olduğumuz bir maçta 80. dakikadan sonra tecrübelenmesi için sahaya girmesi ihtimalidir. beşiktaş'ta bile 3 maç saha kötü oynasın kredisi bitecek olan adamın milli takımın her şeyiymiş gibi davranılmasına anlam veremiyorum.

    semih kötü oyuncu değil ama ham oyuncu. sen portekiz maçında sahaya sürmeye çekineceğin adamı kupaya 2 ay kala hazırlık maçında da oynatmayabilirsin. gayet doğal. eşek altında buzağı aramaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın