• 1
    17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçında yaşanan gerçektir.

    fenerbahçeli futbolcular kendilerini savunmamış, taraftara saldırmıştır. fenerbahçeli oyuncular içeri girmek yerine, sahaya atlayan ve güvenliğin etkisiz hale getirdiği taraftara 4 kişi saldırmış ve asıl olayların fitillerini ateşlemiştir. oosterwolde gibi, irfan can eğribayat gibi oyuncular etkisiz hale getirilmiş taraftarlara cani bir hisle saldırmaya devam etmişlerdir. suyun karşı tarafının zeytinyağı misali üste çıkmasına izin vermemek gerek.

    böyle bir durum ne ülkemizde ne dünyada ilk defa yaşanmıyor, seyircinin sahaya indiği durumlarda oyuncular karışmaz, ortalık çok karıştıysa soyunma odasına döner. kimse sahanın ortasında bekleyip de gelen taraftara saldırmamıştır tarihte.

    bu savunma değildir. savunma karşıdan gelen güç oranınca kendini korumaktır. yerdeki adamın kafasına tekme atmak kasten bir saldırıdır, şiddetine göre kasten adam yaralamaya veyahut kasten adam öldürmeye teşebbüstür ve yeşil sahayı geçiyorum adli olarak bir suç teşkil etmektedir.

    sahaya giren taraftar varsa çıkaracak personel bellidir, sahaya atlayan taraftarlara saldırmanın hiçbir kuralda yeri yoktur. daha fazla taraftarın sahaya inmesine sebep olacak bir tahrik unsurudur da aynı zamanda. atılan her yumruğun, tekmenin ayrı ayrı cezasının verilmesi için bu konunun sıkı takipçisi olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın