• 56
    acayip bir algı yapılıyor fenerbahçe taraftarı ve medya tarafından.

    olayların başı, kuzey tarafından atlayan bir taraftarın osayi'yle karşı karşıya gelmesi ve gard alma hareketi yapması. şimdi burada yapılabilecek şeyleri sayalım:

    1) kaçarsın, tünele gidersin. en temiz iş.
    2) sen de gardını alırsın, karşındakini korkutursun, güvenlik zaten en geç 10 saniyede herifi yaka paça indirecektir. sen de içeri gidersin. temiz. eboue yaptı bunu bir bjk deplasmanında.
    3) adama saldırırsın. osayi bunu tercih etti. direkt üzerine atladı ve yumruklama başladı. olay zaten haklılığını burada kaybediyor.

    sonra, olayı uzaktan izleyen, olayla hiç alakası olmayan oosterwolde, osayi'nın dövdüğü adamın kafasına yerdeyken tekme atıyor var gücüyle. burası da medyanın görmezden geldiği detay. osayi kendini savundu dersin (ben demem ama diyene de neden diyorsun demem) ama oosterwolde kendini savunmadı. aksine, kendisiyle alakası olmayan bir durumda gidip yerdeki adamın kafasına tekme attı.

    bunun affı olmamalı. bu herhangi bir müdafaa ile bağdaşmaz. "arkadaşını korumak" lafları olayı sulandırmaktan ibaret, yerde yatan adamın kafasına tekme atarak mı arkadaşını koruyorsun? üstelik güvenlik de gelmiş. mert hakan, ferdi, irfan can, dzeko, tadic vs., bunları olaylarda gördünüz mü? bunlar da dövseydi birilerini. adamlar çat diye içeri kaçtı, en ufak cezanın kıyısından bile geçmeyecekler.

    mesela batshuayi. tünelin dibinde. istese içeri girebilir, 3 saniye sürmez. adam bekliyor, uzaktan koşan birisini gözüne kestiriyor, hazırlanıyor, karar veriyor, sonra döner tekme atıyor. baya baya tasarlıyor lan adam. tünelin dibindesin, girsene içeri??? yooook, bekliyor ki gelene tekme atacak. bu mu şimdi müdafaa? herif sana doğru bile koşmuyor, gözüne livakovic'i kestirmiş gidip ona vuruyor. batshuayi çok mu masum şimdi?

    osayi'ye gelince. en büyük ibretlik cezayı bu almalı ama medya tarafından "hafifletici sebep" olarak öne sürülen sebepler de bir tek bu adam için geçerli. karşısında gardını almış, maskeli bir taraftar var. saldıracak belli ki. osayi de kaçmak yerine orantısız bir şekilde karşılık vermeyi tercih etti. adamı durdurmak, etkisiz hale getirmek değil, canice ve zarar vermek istercesine yumruklar ata ata üstelik.

    burada fener medyası her ne kadar boku trabzonspor taraftarına atmakta ısrar etse de fenerbahçeli oyuncular, en azından osayi hariç diğerleri çok rahat tünele giderek içeri girebilirdi. osayi de zaten köpek gibi hızlı, istese en erken o girer tünele. o ise karşısıdakini dövmeyi tercih etti.

    bu olay çok su kaldırır ancak osayi ve oosterwolde'nin en az 4-5 maç ceza alması gerekiyor. hatta oosterwolde direkt mahkemelik olmalı. ölümcül bir darbe. öldürmese de sakat bırakan cinsten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın