resim
Sacha Boey
Takım:Bayern Münih
Mevki:Sağ Bek
Yaş:23
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 4592
    hücum yetenekleri sınırlı olduğu iddia edilen sağ bek.

    futbol 22 kişiyle oynana bir oyun olmasından, ve saha parselizasyonun modern futbolda gelişmesinden mütevellit, dünyadaki hiç bir takım, hiçbir oyuncu, bir diğer oyuncunun bomboş sürekli katetmesine izin vermez. isterse dünyadaki en yeteneksiz oyuncu olsun.

    sacha boey vızır vızır hücumda bindirirken, avrupa'da 'yok kardeş biz bu adamı tutmayacağız, hücum yetenekleri zaten kısıtlı' diyecek takımın vay haline.

    şimdi bütün bu parametreler ışığında sacha boey hücumda yetersiz midir? sanmıyorum...

    en fazla hücum verimliliği düşük diyebilirsin, ancak o zaman bayern olarak o kanadın kullanımını azaltırsın. veya sette işini kolaylaştıracak, basit paslar atabileceği opsiyonlar yaratırsın. ki biz de tam olarak böyle kullanıyorduk sacha'yı. topu ayağına atıp, hadi harikalar yarat yerine, arkaya kaç, sonrasında ilk opsiyona oyna gibi.

    nba'de bile ceza şutörü diye bir kavram var. takımlar topla ilişkisi en kötü oyuncusunu çizgiye yerleştiriyor, oyunu genişletsin diye. adam stephen curry olmasa bile top geldiğinde kaldırıyor atıyor.

    hatta ben simmons düşük yüzdeli olmasına rağmen bu şutu atmadığı için oynatılmıyor. westbrook daha kötü yüzdelere sahip olmasına rağmen bu yüzden hala rotasyonda iş görüyor. sadece atması yeterli. girip girmemesinin bir önemi yok.

    şimdi neredeyse her atakta hücum genişliği sağlayan adamı, verimli yapamıyor diye keseceklerine inananlara elimde bedava köprü var.

    neyse sakatlıktan tam kurtulduğunda görürüz sacha boey'i. merak etmesin bayern en kötü durumda bile 15-25 bandına her türlü alıcı bulur.

    koca kafalı atilla szalai bile bu kadar konuşulmadı sözlükte. 26 yaşında 6 maça ıkın sıkın çıkmış hoffenheim ve freiburg gibi takımlarda.

    https://twitter.com/.../1766497079189176557
    almanca bilenler anlayabilir. tuchel demiş ki, sakatlık sonrası kondisyonunu toparlıyor, yoksa oynardı.

    https://twitter.com/.../1766499176961982588
    sakatlığının tekrarlamaması için kolay maçta oynatılmadı.

    https://twitter.com/.../1766523392482570404
    buyrun bu da türk. hem de galatasaray taraftarı olduğunu iddia ediyor. bunun çevirisini yapmayacağım, çünkü ağzımı tutamayabilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın