• 241
    bazı platformlarda ve yayın organlarında şu an oynanmakta olan uefa avrupa konferans ligi kupası'nın galatasaray'ın 2000 yılında aldığı uefa kupası'yla bir tutulduğuna dair bir yerlerden sallamasyon dedikodular dolanırken (denilene göre güya o da kupa-3, bu da kupa-3'müş), 2023-2024 sezonuna ilişkin henüz kupalarda çeyrek finaller oynanmadan durum tespitimizi yapalım. (o la ki eğrisi doğrusuna denk gelip kuş taşa değip de konferans ligi kupasını alırsalar, ki takım kalitelerine bakınca kura şansı ile az bir olasılık sayılmaz.)

    avrupa kupalarına genel olarak bakarsak 92-93 sezonuna kadar şampiyon kulüpler kupası olarak geçen kupa-1, o sezon uefa şampiyonlar ligi adını aldı.

    98-99 sezonu sonuna kadar avrupa'da;
    kupa-2 : kupa galipleri kupası
    kupa-3 : uefa kupası olarak geçiyordu.

    sonrasında avrupa'da siyasi anlamda ülke ve takım sayısının artması ile kupa-2 ve kupa-3 birleştirilerek uefa avrupa ligi adını aldı ve galatasaray'ın kazandığı kupa budur, yani kupa-3 değildir.

    yine her zamanki gibi içlerinden geldiği gibi, canlarının istediği gibi bakmaktalar olaya.
    bu kupa, olsa olsa zamanında oynanmakta olan balkan kupası'nın bir tık üstü, sonunda kupa dahi verilmediğini hatırladığım inter-toto kupasının ise ta kendisi olabilir.
    şimdiden bunun altını çizelim, ki yine algı oyunları ile bir şeyler koparmaya çalışmasınlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın