• 86
    esasen türkçe popu da sevmemden ötürü daha önceleri dinlediğim, sözlerini de ezbere bildiğim bir şarkıydı. suyun karşı yakası forvetlerine bu şarkıyı layık görünce değeri benim gözümde de eksilmedi.
    ama hani her şeyin doğalı makbuldür derler. domatesi tarladan yiyeceksin, zorla güzellik olmaz, birini kalben saf şekilde seveceksin derler. işte bu şarkı ile dzeko eşleştirmesi de tam olarak öyle oldu.
    transfer videosunda zorla bu şarkıyı çalmalar, dzeko'ya şarkıyı söyletmeler. takım arkadaşlarının son derece sakil bir şekilde dzeko'yu ortalarına alıp şarkıyı söylemeye çalışmaları vs her şey çok yapaydı. o yüzden de kötü durdu.
    oysa ki ıcardi-aşkın olayım kombini doğal şekilde gelişti. twitter üzerinden bir akım başladı, taraftar önce bir "ne alaka" dedi, sonra benimsedi. gollerden sonra çalmaya başladı, adam gol üzerine gol attıkça daha çok dinlendi. şarkının sahibi işin içine girdi, ben beşiktaş taraftarıyım ama adamlar aldı kullandı, ıcardi de çatır çatır atıyor gollerini takip ediyorum, çok da mutluyum dedi, açtı yolu. sonra instagram üzerinden ıcardi paylaştı, simge sağın paylaştı. çocuklar okullarda bu şarkıyı içlerinden gelerek söylemeye başladı. her şey aynı suyun akışı gibi doğal mı doğal şekilde ilerledi yani.
    bu sebeple bundan 10 - 15 sene sonra bir yerde, bir radyoda "evet sevgili dinleyenler şimdi biraz geçmişe gidiyoruz" diyerek aşkın olayım çaldığında herkesin aklının bir köşesine ıcardi gelecek, ama beni sev çaldığında kimsenin zihninde dzeko imajı canlanmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın