• 38
    ligin en formda takımlarından biri ile deplasmanda oynayacağımız maç. mevcut başkan'ın iş dünyasındaki bağlantı ve dostlukları ile gönül verdiği malum takım sebebiyle galatasaray'a karşı ekstra bir motivasyon ile oynayacaklarını tahmin etmek pek de zor olmasa gerek. çok değil bundan 2 hafta evvel kadıköy amfi tiyatrosunda "erkan'ın eli var" adlı oyunun sahnelenmesinden sonra gıkı bile çıkmayan kasımpaşa yönetimi, destansı açıklamalar ve epik beyanatlar için elbetteki galatasaray maçlarını beklemektedir.
    kasımpaşa fk, son 7 maçındaki tek mağlubiyetini " amfi tiyatroda" almıştır. oldukça formda olan istanbul temsilcisi bu sezon oynadığı 32 resmi maçın 25'inde en az 1 gol atmayı başarmış ofansif bir takım. aslında kasımpaşa'nın yıllardır süregelen bu özelliği takım karakteristiğine dönmüş durumda. ancak defansif kurgudaki sorunları yıllardır çözümleyememiş olmaları da büyük bir handikap. bunda türk futbolunun genel anlamdaki defansif zaafiyeti ile beraber kasımpaşa'nın çok sık teknik direktör değiştirmesinin de etkisi yadsınamaz. eski galatasaraylı aytaç kara, bu sezon bir çok gol kazandırdı takımına ve iyi de oynuyor. takım kaptanı haris hajradinovic futbolunun en olgun dönemlerini geçiriyor. deneyimli forvet da costa, süratli oyuncu fall göz önünden ayrılmaması gereken tehlikeli oyuncular. genç sol ayak yetenekli yasin, sağ bek winck ve mortadha ben younes dikkat çeken diğer oyuncular. stoperdeki romelu ve porozo birbirlerini dengeleyen oyuncular olsa da hataya müsait oyuncular.

    galatasaray için şampiyonluk yolunda kesinlikle en zor dönemeçlerden biri. istanbul takımlarının galatasaray'a ters gelen bir yapıları var. uzun zaman sonra gündüz maçı oynayacak olmamız bilinmeyen bir değişken. galatasaray'ın baskın gollerle maçı çözmesi bizim adımıza en iyi senaryo ancak kasımpaşa'nın buna ne cevap vereceği de önemli. milli ara öncesi bu maç oldukça kritik. olası bir puan kaybı şimdilik rafa kaldırılan tüm sorunların 15 gün boyunca tozlu raflardan indirilmesine sebebiyet verecektir. şu an için en büyük sorunumuzun stoper hattındaki eksikler olduğu görülüyor. berkan kutlu iyi niyetiyle o bölgede "yama" oldu ancak bu geçici bir çözüm ve bazen başımıza ciddi işler açabilir. 2 net stoperle bu maça çıkmak zorundayız. zira kasımpaşa avrupa kapısını zorlamak için bu maçı kazanmak isteyecektir. kısacası hem saha içinde hem de saha dışı etkenlerle zor bir maç bizi bekliyor.
    bir ekleme: herkes trabzonspor maçına fazla bel bağlayıp anlam yüklüyor ancak o maçın açık ara favorisi maalesef fenerbahçe. açıkçası fenerbahçe'nin genel kanının aksine çok rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum. bu nedenle biz kendi işimize odaklanmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın