• 382
    bu sezon var olan durum galatasaray-fenerbahçe rekabeti değil artık benim için. 2023-2024 sezonu, gözlerimize sokulan zorbalıklarla sporun dışına taştı ve rekabet dediğimiz olgu iyi-kötü, doğru-eğri, haklı-haksız, adil-hırsız savaşı eksenine kayarak dönüşümünü tamamladı. yaşadığımız hayatın tecrübeleri; bu diyarın döngüsünün devamlılığını, kazananı hep en arsız olandan seçerek sağladığını zihnimize kazısa da, yaşama dair umutlarımı her zaman istisnalar yeşertti. fakat diye söze başlamak her ne kadar yanlış gözükse de dünyamızı güzelleştiren bu istisnaya dair bu kez pek inancım yok.

    benim gözümde tescil edilmiş şikelerini utançtan reddetmek ve türlü oyunlarla yakın geçmişteki bu vicdan azabından sıyrılmaya çalışmak için harcadıkları enerji bile, bu yıl yüzsüzce yapılan aleni hareketlerden daha onurlu bir duruştu gözümde. hak, hukuk, adalet altı doldurulamayan kelimeler olsa da her daim, en azından zekamızla alay etmek, bizlere aptal muamelesi yapmak bir furyaya dönüşmeseydi keşke.

    bir gruba karşı nefret beslemek ve bunu git gide artan dozlara ulaşması için elinden geleni ardına koymayan sarı-lacivert renklere ait o takımın yöneticilerine de futbolcularına da hakkımı helal etmiyorum. ben bu sezon her hafta yeni yeni hile-hurdalar gördüğümüz ve düşmanın türlü cepheleri ele geçirdiği bu savaşı maalesef kazanabileceğimize inanmıyorum.

    inandığım doğrular uğruna, gerçeğin ve haklının mücadelesine sezon bitene kadar destek vereceğim. ancak dün* itibariyle ben kendi eğlenceli fanatizmimin sonuna geldim. koca bir kültürün bile savaşamadığı bu yozlaşmışlık seviyesinde ben daha fazla boğulmak istemiyorum. galatasaray bir sevgi, bir aşk, bir kültür, her şeyden öte bir aile yadigarı benim için ama içim kan ağlayarak futbol taraftarlığından istifa ediyorum. kalın sağlıcakla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın