resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10684
    kendisini destekleyen ve uzun yıllar takımımızda kalmasını isteyen bir taraftar olarak son dönemde çok absürt işler yaptığını düşünüyorum.

    derbi galibiyeti aldığımız 3 mart 2024 beşiktaş galatasaray maçından sonra bunları söylemek çoğunuza garip gelebilir ama kötü günde konuşmanın bir anlamı olmuyor çünkü herkes konuşuyor.

    dün akşam beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra torreira ve demirbay'ı çıkarıp ndombele ile vinicius'u aldı. yani takımın ortasaha bloğunun tamamını çıkardı, orayı komple berkan'a bıraktı ve yanına belki de bu takımdaki en az güvenebileceğiniz kişi olan ndombele'yi koydu. ön tarafta aşırı yorulmuş olan ve zaten son dönemde mücadele gücü düşük olan icardi varken yanına yine statik bir profil olan vinicius'u gönderdi. bunları oyunu 0-1'de tutmamız gereken anlarda yaptı.

    o dakikadan sonra rakibinizin üstünüze gelmemesi için göbekte topa sahip olabilen, pas kalitesi yüksek ve sakin futbolcular istersiniz. yine aynı şekilde dönen topları da toplamak istersiniz ki rakibiniz doldur boşalt yapmayı sürdüremesin. ndombele ve vinicious'u alarak bunu gerçekleştirmeyi bırak tam tersine imkan tanıyorsunuz. emin olun beşiktaş oyundan bu kadar düşmemiş olsa ve sahada gedson tipi bir futbolcuları olsa son 7-8 dakika ciddi baskı yerdik 10 kişi olmalarına rağmen.

    bu dediğim sadece dün gerçekleşseydi belki yazmazdım ama hoca hem prag'da hem de karagümrük maçında benzer işleri yaptı. ortasahayı boşalttı ve oyunu tamamen rakiplere verdi. bülent timurlenk çok güzel bir ifade kullanmıştı, "kamikaze" diyerek. tam olarak hocanın yaptığı bu son dönemde. bana hiç mantıklı gelmiyor bu değişiklikler, bir mantık bulan varsa da mesaj kutusuna beklerim öğrenmek için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın