resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3411
    sorunu tek perspektife indirmek yanıltır. kendimce sorunu adım adım giderek analiz etmeye çalışacağım.

    her şeyden önce zaha tecrübesi ve kalitesiyle kimsenin yeteneğini inkar edemeyeceği bir oyuncu. yani oyuncu kötüymüş, o yüzden faydalanamadık gibi bir durum yok.

    ilk göze çarpan sorun fiziksel problem. yazı sakat geçirdi ama çapraz bağ kopması veya aşil tendonu gibi ağır bir sakatlık geçirmedi. yani fiziksel olarak beklenenin çok gerisinde olması biraz anormal. yaşı da çok fazla değil henüz 31. icardi ile yaşıt. fiziğini tam olarak halen toparlayamamış olmasının sebebi muamma.

    ikinci göze çarpan konu oynama süresi. ocak ayındaki trabzonspor ve antep maçlarında bildiğimiz zaha'yı izletmişti. sonra ne olduysa oldu yine üst üste yedek kulübesine çekildi. yedek başlamasının sebebini formsuzlukla izah edemeyiz. belli ki hoca veya takımla arasında bir problem var.

    üçüncü göze çarpan konu takım ile uyumu. icardi, kerem, mertens, muslera, torreira veya yerli oyuncu bloklarıyla uyum ve aidiyet yakalayamadı. saha içinde takım ayrı zaha ayrı gibi sanki. tek alternatif olmadığı sürece pas da atılmıyor. takımdaki egosu yüksek, yıldız ve problemli oyuncu sayısını düşününce zaha'yı adapte etmeye yetmedi sanki teknik ekip.

    hırsı ve şampiyonluk arzusu kesinlikle var. maaş ödemeleri veya teknik ekiple anlaşamama gibi bir promlemi varsa bilemiyoruz. bildiğimiz tek şey yeteri kadar performans alamamamızın kesinlikle tek bir sebebi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın