resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10449
    kafasının hiç ama hiç yerinde olmadığını karagümrük gibi pas oyunu oynayan ve merkezde eysseric-feghouli gibi topla kaliteli işler yapan bir takıma karşı ilerideki 4’lüden zaha hariç hiçbirinin top saklayamadığı oyuncuların bulunduğu 4-2-4 formasyonuyla sahaya çıkmasından ve son dakikalarda takımın kötü de oynasa en yaratıcı oyuncusu zaha’yı çıkartıp davinson’u oyuna almasından anlayabileceğimiz teknik direktörümüz.

    (bkz: 29 şubat 2024 galatasaray karagümrük maçı)

    oynattığı efor oyununun avrupa’da bir geçerliliği yok. daha doğrusu avrupa’da geçerliliği var zira avrupa kupalarında mücadele eden her takım efor oyunu oynar, türkiye ligi’ndeki maçlar gibi temposuz ve yürüyerek oynanmaz ama elindeki kadronun o tempoyu uzun süreler devam ettirmesi imkansız. zaten bu sene avrupa’da oynadığımız istisnasız her maçın 60’ncı dakikalarından sonra patır patır dökülmemizden de bunu anlayabiliriz. kimse bana tek galibiyet aldığımız manchester maçını örnek vermesin zira orada rakip 10 kişi kalmıştı. şu sıralar sahada rezalet performanslar göstermemizin sebebi de o temponun yaş ortalaması yüksek oyuncularımızın üzerinde bıraktığı mental ve fiziksel yorgunlukla ilgili. üstüne devre arasında da boey’i sattık ve bu süreç daha da hızlandı.

    ayrıca ‘yiaaaa bu türkiye kupası alsan n’olur almasan n’olur’ bakış açısı da galatasaray’ın winner karakteriyle taban tabana zıttır. yani para gelmediği ya da müzede çok bulunduğu için bir kupadan vazgeçmek, galatasaray’ı tanımamak, bilmemek demektir. okan buruk an itibariyle 4 turnuvanın 3’ünden elenmiş bir teknik direktör ve bu saatten sonra hata şansı kalmadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın